12:11 27.02.2020

Вакцини проти коронавірусу немає, виготовити її швидко не вийде - інститут Роберта Коха

1 хв читати
Вакцини проти коронавірусу немає, виготовити її швидко не вийде - інститут Роберта Коха

Швидко виготовити вакцину проти нового типу коронавірусу не вийде, повідомив голова інституту Роберта Коха в Німеччині професор Лотар Вілер.

"Вакцини проти цього вірусу немає, розробити і протестувати його так швидко неможливо", - сказав Вілер у четвер на прес-конференції в Берліні.

Він назвав ситуацію з вірусом "дуже динамічною", за якої захворювання може поширитися швидко.

Вілер також заявив, що носити маски має сенс тільки тим, хто вже заразився коронавірусом, а не тим, хто боїться його "підхопити".

"Якщо ви самі захворіли і носите таку маску, то якщо ви кашляєте або чхаєте, вірус не може поширитися далеко, це зрозуміло. Але для щоденного користування немає свідчень того, що це допомагає", - сказав він.

Дуже важливо також якомога частіше мити руки. "Ми знаємо, що цей вірус поширюється повітряно-крапельним шляхом, тобто якщо хтось чхає або кашляє і закривається при цьому рукою або хусткою, це допомагає, як би банально це не звучало. Якщо людина після цього подала комусь руку, то можна теж заразитися, це означає, що дуже важливо мити руки", - сказав він.

За даними інституту, в Німеччині підтверджено десять випадків інфікування, їх зафіксовано в Баварії, Північному Рейні-Вестфалії і Баден-Вюртемберзі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА