15:01 27.02.2020

У ЄС уперше обговорювалася ідея тимчасового контролю на внутрішніх кордонах через коронавірус

2 хв читати
У ЄС уперше обговорювалася ідея тимчасового контролю на внутрішніх кордонах через коронавірус

Влада держав - членів Євросоюзу та компетентні служби ЄС у середу провели перший обмін інформацією у форматі відеоконференції про заходи на внутрішніх кордонах у зв'язку з поширенням коронавірусу Covid-19, повідомила офіційний представник Єврокомісії (ЄК) Дана Спінант.

"Наразі жодна держава-член не заявила про намір упровадити прикордонний контроль на внутрішніх кордонах", - сказала прес-секретар у четвер на брифінгу в Брюсселі.

У Єврокомісії зазначають, що країни ЄС і держави, асоційовані з Шенгенською зоною, "продовжують застосовувати свій звичайний режим контролю на зовнішньому кордоні - з посиленими перевірками для тих, хто приїжджає із постраждалих районів".

За словами представника ЄК, в обміні думками щодо можливих заходів на внутрішніх кордонах брали участь представники різних служб Єврокомісії, генерального секретаріату Ради ЄС, Європейського агентства прикордонної та берегової охорони (Frontex).

Під час відеоконференції наголошувалося, що "прикордонним органам і органам охорони здоров'я необхідно продовжувати тісну координацію".

Спінант заявила, що Єврокомісія "продовжує працювати на всіх фронтах під час спалаху Covid-19 і підтримує повну солідарність з Італією і всіма державами-членами".

ЄК, за її словами, активна "і на технічному, і на політичному рівнях", щоб полегшити обмін інформацією між національною владою через систему швидкого оповіщення та надати підтримку в рамках роботи Європейського центру профілактики та контролю захворювань (ECDC).

Спінант, зокрема, нагадала про роботу в Італії спільної місії ECDC і Всесвітньої організації охорони здоров'я. ECDC оновить свою оцінку ризиків, врахувавши висновки місії. За підсумками її роботи буде підготовлено директивні вказівки для всіх держав - членів ЄС.

Прес-секретар розцінила роботу спільної місії як перший приклад координації на рівні ЄС для протистояння епідемії.

Коли в Євросоюзі було виявлено перші випадки зараження коронавірусом, додала представник ЄК, ECDC створив команду з приблизно 60 вчених і експертів, які працюють над цією проблемою. Підсумки їхньої роботи будуть корисні для влади держав-членів ЄС, зазначила Спінант.

Єврокомісія також випустить правила для пасажирів, які повертаються із зон ризику або мають намір вирушити туди.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА