20:04 27.02.2020

СБУ на Житомирщині виявила незаконний видобуток 500 тис. куб. м граніту, що завдав шкоди довкіллю на понад 1,3 млрд грн

1 хв читати
СБУ на Житомирщині виявила незаконний видобуток 500 тис. куб. м граніту, що завдав шкоди довкіллю на понад 1,3 млрд грн

Співробітники Служби безпеки України блокували в Житомирській області видобуток понад 500 тис. куб. м граніту, повідомляє прес-центр СБУ.

"За версією слідства, оборудку протягом 2017-2018 років здійснювали службові особи одного з виробничих підрозділів філії "Центр управління промисловістю" ПАТ "Укрзалізниця". Посадовці, на яких покладено контроль за виконанням встановлених правил використання надр, організували незаконний видобуток граніту на території кар'єру товариства", - йдеться в повідомленні.

Так, оперативники спецслужби задокументували, що учасники махінації видобували корисні копалини загальнодержавного значення на території площею 60 гектарів, граніт реалізовували приватним структурам.

"Встановлено, що своїми діями вони завдали шкоди довкіллю на понад 1,3 млрд грн. Видобуток, зокрема, здійснювався із застосуванням вибухотехнічних засобів. Такі дії могли призвести до виникнення надзвичайних ситуацій на підприємстві, створювали загрозу життю і здоров'ю людей та могли завдати чималих збитків навколишньому природному середовищу", - додали у відомстві.

Під час досудового розслідування зібрано доказові матеріали та повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 240 Кримінального кодексу України, колишньому керівнику виробничого підрозділу філії "Центр управління промисловістю" ПАТ "Укрзалізниця".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА