14:33 25.03.2011

Дружина зниклого на території України палестинця досі не отримала підтвердження про перебування її чоловіка в Ізраїлі

2 хв читати

Вероніка Абу-Сісі, дружина зниклого на території України громадянина Палестини Дірара Абу-Сісі, досі не отримала офіційного підтвердження про перебування її чоловіка в Ізраїлі, хоча неофіційно знає, що він там.

"Мені відповіли, що інформації немає, і вас просто не приймуть", - сказала вона на прес-конференції в п'ятницю в Києві, розповідаючи про відвідування посольства Ізраїлю в Україні.

"Ніхто з чотирьох сторін (Україна, Ізраїль, Палестина, ООН - ІФ) не може офіційно підтвердити, що така людина справді є. Навіщо ці "коти-мишки?", - додала вона.

В.Абу-Сісі також зазначила, що вже звернулася до Міністерства закордонних справ України, Міністерства внутрішніх справ, уповноваженого з прав людини, СБУ та Генпрокуратури з проханням визначити місце перебування її чоловіка. Проте інформація від цих відомств надходить униклива, весь сенс зводиться до того, що вони вивчають цю справу, додала В.Абу-Сісі.

Вона повідомила, що вже звернулася до однієї з українських юридичних фірм із проханням захищати її інтереси й добиватися возз'єднання сім'ї. За її словами, ця організація вже знайшла адвоката чоловікові в Ізраїлі.

При цьому В.Абу-Сісі заявила, що не почувається в безпеці на території Україні.

"Я не відчуваю своєї безпеки у своїй країні", - сказала вона.

Говорячи про можливі причини зникнення свого чоловіка, В.Абу-Сісі зазначила: "Можливо, це недбалість, корупція у владі спричинили те, що мій чоловік опинився в Ізраїлі".

Як повідомлялося, 18 лютого директор електростанції Гази Дірар Муса Абу-Сісі 1969 року народження сів у потяг "Харків-Київ", через дві години його вивели звідти в невідомому напрямку двоє чоловіків, які пред'явили посвідчення співробітників спецслужб. 25 лютого Міністерство внутрішніх справ Палестинської автономії направило офіційне звернення до глави МВС України щодо зникнення Д.Абу-Сісі.

Д.Абу-Сісі одружений на громадянці України, є батьком шістьох дітей. Він провів у Газі 12 років і намагався отримати українське громадянство. 10 березня деякі зарубіжні ЗМІ повідомили, що Д.Абу-Сісі перебуває в ізраїльській в'язниці.

В УВКБ ООН, куди звернулася дружина зниклого палестинця по допомогу, вже висловили занепокоєння такою ситуацією, оскільки невідомо, як палестинець зник в Україні й опинився на території Ізраїлю.

21 березня ізраїльські ЗМІ повідомили, що Ізраїль офіційно визнав перебування Д.Абу-Сісі в ізраїльській в'язниці.

У МВС України заявили, що міліція Д.Абу-Сісі не затримувала, й повідомили, що наразі розслідування цієї справи здійснює Генеральна прокуратура України. Крім того, за інформацією МВС, відомство направило до українського бюро Інтерполу та представникові МВС України в Ізраїлі запит щодо встановлення місця перебування громадянина Палестини, проте відповідь наразі не надійшла.

22 березня в СБУ заявили, що не проводили операцій із затримання громадянина Палестини Д.Абу-Сісі й не мають даних про те, як він залишив територію України.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА