09:40 28.02.2020

У Новій Зеландії зафіксували перший випадок зараження коронавірусом

2 хв читати
У Новій Зеландії зафіксували перший випадок зараження коронавірусом

Прем'єр-міністр Нової Зеландії Джасінда Ардерн у п'ятницю підтвердила інформацію про перший у країні випадок зараження коронавірусом нового типу (Covid-19), повідомило новозеландське радіо.

За словами Ардерн, інфікованим є 60-річний житель Нової Зеландії, який минулої середи повернувся з Ірану, де останніми днями уханьський вірус стрімко поширюється.

За даними органів охорони здоров'я Нової Зеландії, пацієнт перебуває в ізоляції в міській лікарні Окленду, його стан поліпшується.

Зазначається, що раніше у пацієнта двічі було взято аналізи на виявлення коронавірусу, однак обидва рази тести показали негативний результат на його наявність.

Як повідомляє МОЗ Нової Зеландії, незважаючи на перший випадок зараження, "шанси виникнення місцевої епідемії залишаються низькими".

На ранок 28 лютого у світі, за винятком материкової частини Китаю, кількість заражених коронавірусом COVID-19 досягла 4184, збільшившись за добу на 654 виявлених випадків захворювання, повідомила гонконгська газета South China Morning Post, кількість жертв коронавірусу зросла за добу з 57 до 70 осіб, 26 з яких померли в Ірані.

Водночас у Китаї з грудня кількість жертв коронавірусу становить 2 тис. 788 осіб, зареєстровано 78 тис. 824 випадків захворювання.

Глава ВООЗ Тедрос Гебреєсус напередодні заявив, що ситуація з коронавірусом у світі досягла "вирішальної точки", оскільки кількість нових випадків зараження коронавірусом в усьому світі вже перевищує кількість нових випадків у Китаї, зростає кількість країн, в яких зафіксовано випадки зараження.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА