12:14 28.02.2020

Суд відправив під арешт із багатомільйонними заставами шістьох учасників схеми торгівлі викраденими у ЄС елітними автомобілями

2 хв читати
Суд відправив під арешт із багатомільйонними заставами шістьох учасників схеми торгівлі викраденими у ЄС елітними автомобілями

За клопотанням Офісу генпрокурора суд застосував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до шістьох осіб, яких підозрюють у незаконному заволодінні автомобілями на території країн Євросоюзу.

"Суд також визначив організатору розмір застави у 17 млн грн, а членам групи на загальну суму 15,7 млн грн", - йдеться в оприлюдненому у п'ятницю на сайті Офісу генпрокурора повідомленні.

Досудове розслідування триває.

Як повідомлялося, Офіс генерального прокурора 26 лютого повідомив про викриття схеми продажу елітних автомобілів, викрадених у ЄС. Шістьом людям повідомлено про підозру у створенні злочинної групи та незаконному заволодінні транспортними засобами. Учасники злочинної групи оформляли на себе і на підставних осіб договори лізингу на автомобілі еліт-класу.

Злочинна схема налічувала 56 епізодів. Збиток від незаконної діяльності перевищив EUR4 млн. У рамках розслідування проведено понад 80 санкціонованих обшуків у низці областей України, вилучено документацію, банківські картки, 10 автомобілів еліт-класу, велику кількість номерних державних знаків, готівки, зброї, боєприпаси та наркотики. Крім того, вилучено декілька закордонних паспортів і водійські посвідчення іншої держави, очевидно, з підробленими персональними даними.

Того самого дня в ОГП поінформували, що в рамках цієї справи повідомлено про підозру депутату Ужгородської міської ради Закарпатської області у створенні злочинної організації та незаконному заволодінні транспортними засобами (ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 289 КК України). Прізвища підозрюваного у відомстві не зазначили. Водночас, як стало відомо агентству "Інтерфакс-Україна", йдеться про депутата Ужгородської міської ради Михайла Чурила. Крім того, інформоване джерело повідомило агентству, що організатор цієї схеми - син колишнього голови Конституційного Суду України Андрія Стрижака.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА