13:30 28.02.2020

В аеропорту Дніпра встановили два тепловізори для перевірки температури тіла пасажирів

2 хв читати

У Міжнародному аеропорту "Дніпропетровськ" усім пасажирам, котрі прибувають до України, почали проводити обов'язкову температурну перевірку за допомогою двох тепловізорів, повідомляє прес-служба Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

"У міжнародному аеропорту на Дніпропетровщині працюють два тепловізори. Вони дозволяють швидко вирізнити з натовпу людей, які мають підвищену температуру тіла", - наводить слова заступника голови Дніпропетровської ОДА Дмитра Стригуна прес-служба ОДА.

Зазначається, що тепловізори обладнані екраном, і в разі виявлення у людини підвищеної температури тіла, пристрій сигналізує про це кольором - від оранжевого до рожевого.

"Повітряні ворота - найбільш вірогідний шлях потрапляння до Дніпропетровщини вірусу. Щодня летовище приймає 1,5 тис. пасажирів з-за кордону. Передали Держпродспоживслужбі два тепловізори з обласного матеріального резерву - для використання в міжнародному аеропорту", - додав Стригун.

У свою чергу начальник відділу ГУ Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Олег Гладкий пояснив, що тепловізор сканує на відстані від 1 до 15 см у зоні прильоту.

"Тепловізори використовують у зоні прильоту. Вони сканують пасажирів під час їх пересування вузьким коридором. Радіус дії – 5 метрів. Якщо показання виходять за межі норми, людину запрошують перевірити дані за допомогою інфрачервоного термометра. Він сканує на відстані від 1 до 15 см. У разі підтвердження симптомів ГРВІ пасажира відразу направляють до лікарні", - сказав Гладкий.

Окрім того, в аеропорту персонал укомплектували респіраторними масками, гумовими рукавичками та дезінфікувальними засобами для рук. Також трапи облаштували килимами, обробленими спеціальним розчином. На них ступають усі, хто виходить із літака, перш ніж потрапити до терміналу.

"Кожні 3-4 години проводимо дезінфекцію загальної зали, туалетів, зони прильоту. Наші лікарі "озброєні" спеціальними ізолюючими костюмами. За існуючими нормами, медики мають їх використовувати у разі наявності прямих рейсів із країн зі спалахами коронавірусу. Нині таких немає", - підсумував Гладкий.

Як повідомлялося, 25 лютого було ухвалено рішення силами Державної прикордонної служби України та Міністерства охорони здоров'я України здійснювати температурний скринінг усіх громадян, які прибувають на територію країни, повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Температурний скринінг є обов'язковим для всіх громадян, які прибувають в Україну з будь-якої країни світу, і через авіасполучення, і через всі автомобільні й залізничні пункти пропуску на кордоні України. Таких пунктів з країнами ЄС у нас 29, а загалом на кордоні 232. Сьогодні, наприклад, такими групами було на пункті пропуску "Тиса" оглянуто майже 1 тис. осіб", - наводить слова Авакова на засіданні координаційної наради про ситуацію з контролю за коронавірусом прес-служба МВС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА