14:11 28.02.2020

У Києві визначено сім баз для госпіталізації пацієнтів із коронавірусом - Кличко

2 хв читати
У Києві визначено сім баз для госпіталізації пацієнтів із коронавірусом - Кличко

У Києві визначено сім інфекційних відділень для госпіталізації в разі потреби пацієнтів із коронавірусом Covid-19, заявив міський голова Віталій Кличко під час тренінгу з виявлення коронавірусу та проведення протиепідемічних дій у п'ятницю.

"У столиці визначено сім баз для розміщення осіб, у яких можуть виявити коронавірус. Три з них для дорослих, три - для дітей і спеціальна база для вагітних. Це відділення в Олександрівській лікарні, Київській міській лікарні №4, Київській міській лікарні №9, міських дитячих клінічних лікарнях №1 і №2, дитячій інфекційній лікарні, Київському центрі репродуктивної та перинатальної медицини. Всі ці заклади мають необхідний запас засобів індивідуального захисту, витратних матеріалів, дезінфекційних засобів, необхідних для надання медичної допомоги", - сказав він.

За словами Кличка, в столиці також сформовані дві спеціалізовані бригади екстреної медичної допомоги для транспортування хворих.

"Загалом є 500 ліжок, з них для дорослих - 237, для дітей - 200, решта для вагітних. У структурі інфекційних відділень передбачено 78 боксів, заклади забезпечені апаратами штучної вентиляції легенів", - додав мер.

Кличко також наголосив, що наразі тривають навчання для персоналу, а на випадок загострення епідемічної ситуації для госпіталізації хворих визначили додаткові медзаклади.

"На випадок загострення епідемічної ситуації ми визначили додаткові заклади охорони здоров'я, де окремо стоять корпуси. В разі необхідності їх буде перепрофільовано для госпіталізації пацієнтів - це 185 ліжок. Також передбачено ще 100 ліжок для ізоляції людей із підозрою на захворювання", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА