20:16 28.02.2020

Україна розраховує на допомогу однієї з європейських країн в евакуації решти українців з Уханя

2 хв читати
Україна розраховує на допомогу однієї з європейських країн в евакуації решти українців з Уханя

Одна з європейських країн може допомогти евакуювати українців з Уханя, повідомив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко.

"Окрім Китайської Народної Республіки, де були зареєстровані перші випадки, ми в принципі на сьогодні не плануємо евакуації. Єдине, що ми плануємо, - це додаткову евакуацію тих громадян, які залишилися в Ухані. І ми думаємо, яким чином їх звідти забрати. У нас є різні варіанти. На сьогодні найбільш доцільним є залучення допомоги інших країн. Як ви знаєте, Україна допомагала іншим країнам забирати їхніх громадян, так діють усі, не лише ми з вами. У відповідь ми тепер розраховуємо на те, що нам допоможуть також евакуювати наших громадян. Їх не так багато залишилося", - сказав він в ефірі передачі "Велике інтерв'ю з Тиграном Мартиросяном" на телеканалі "Україна 24" у п'ятницю.

За словами міністра, евакуація може відбутися найближчими днями.

"У нас є зараз країна європейська, яка пропонує забрати наших громадян з Уханя. Ми в принципі готові найближчими днями це зробити", - зазначив він.

Водночас Пристайко не виключив, що Україна може здійснити евакуацію решти громадян України сама.

Як повідомлялося, 20 лютого з Уханя евакуювали 45 українців і 27 іноземців. Усіх евакуйованих розміщено в індивідуальних приміщеннях у медичному центрі Національної гвардії України "Нові Санжари" в Полтавській області, де вони перебуватимуть протягом 14 днів із забезпеченням суворого режиму санітарного епідеміологічного контролю та безпеки.

За даними Міністерства закордонних справ України, в Ухані та провінції Хубей після першої евакуації залишилося 39 громадян України. Станом на 25 лютого бажання евакуюватися виявили шестеро з них.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА