21:00 28.02.2020

"Європейська солідарність" біля стін ДБР застерегла владу проти політичного переслідування Порошенка

3 хв читати
"Європейська солідарність" біля стін ДБР застерегла владу проти політичного переслідування Порошенка

Політичне переслідування лідера партії "Європейська солідарність" Петра Порошенка здійснюється для прикриття провалів в економіці, соціальній політиці та національній безпеці, заявили народні депутати фракції "Європейська солідарність" під час акції проти політичних переслідувань Порошенка біля будівлі Державного бюро розслідувань (ДБР) у п'ятницю в Києві.

Як повідомляється на офіційному сайті партії, в акції протесту взяли участь активісти, волонтери, громадська організація "Солідарна молодь".

"Ми сьогодні прийшли до ДБР, розуміючи, що це фарс, розуміючи, що це ознака політичних переслідувань. Розуміючи, що влада вміє єдине - давати видовище. Йти за принципом "хліба і видовищ". Рік тому вони обіцяли кінець епохи бідності, зараз треба звітувати. Сьогодні останній день, коли уряд Зеленського мав ухвалити рішення про індексацію пенсій. Цього немає, бо він дуже зайнятий політичними переслідуваннями", - зазначив Порошенко.

Політик закликав нинішнього главу держави Володимира Зеленського зайнятися функціями президента. "Захищайте країну, укріплюйте світову солідарність, допомагайте вирішувати соціальні проблеми людей і не ставайте Януковичем. У нього було дуже погане минуле і майбутнє теж не радісне. Залиште судову і правоохоронну систему в спокої, їхня мета - бути незалежними. Бо те, що ми чули в "плівках Труби", колишнього очільника ДБР, це щоденне втручання в роботу слідчих і судів. Це кримінальний злочин, не займайтеся цим", - закликав він.

"Ми прийшли сюди, щоб продемонструвати: "Європейська солідарність" і українці нічого не бояться. (...) Ми не дамо знову розгорнути політичні переслідування. Ми не дамо зруйнувати незалежність судової системи і перетворити Верховний Суд України на сумнозвісний Печерський суд. Ми цього не дамо зробити", - наголосив Порошенко.

Співголова фракції "Європейська солідарність" Артур Герасимов заявив, що Зеленський, "зосередивши у своїх руках абсолютну владу... показав повну непрофесійність і неможливість захищати країну від тих викликів, від тих проблем, з якими країна і українці стикаються".

"Останнім часом мене не залишає тривожне відчуття і аналогії, які передували війні на сході. Аналогії з періодом часів Януковича. Часи, коли переслідували патріотів України, коли переслідували кримських татар за бажання свободи, за бажання жити у вільній державі", - заявив народний депутат Ахтем Чийгоз.

Нардеп Володимир В’ятрович звернув увагу на спроби переписати історію Революції гідності: "Керівниця ДБР заявила про те, що вона буде ініціювати скасування закону про амністію учасників Майдану. Це означає, що тисячі людей, які брали участь у Майдані взимку 2014 року, якщо цей закон буде скасовано, можуть бути притягнуті до відповідальності. Це означає, що репресії готуються до подальшого розгортання".

Народний депутат із фракції "Європейська солідарність" Ростислав Павленко зазначив, що коли Порошенко склав свої президентські повноваження, в України було економічне зростання більше ніж 4%. "Зараз ми бачимо падіння виробництва, недонадходження в бюджет близько чверті того, що мало надійти за останні місяці. Зараз ми бачимо, що під питанням і підвищення пенсій, яке закладалось законом, ще за часів Порошенка. Усе це люди бачать і роблять висновки", - зазначив він.

"Уже більшість населення зрозуміла або змогла розібратися, що влада намагається завернути всі дії п'ятого президента в якусь "обгортку зла". Це певні технології агресивної інформаційної атаки", - зазначила народний депутат Ніна Южаніна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА