21:17 28.02.2020

Шевченківський райсуд спростував заяву "1+1 медіа" про визнання незаконними здійснених СБУ обшуків

2 хв читати

Шевченківський районний суд Києва спростував інформацію про визнання незаконним обшуку у журналіста телеканалу "1+1" Дениса Данька, яку поширила прес-служба групи "1+1 медіа" у четвер.

"27 лютого 2020 року слідчий суддя Шевченківського районного суду м. Києва розглянув скаргу адвоката Здоровця С. В., в інтересах Данька Д. М., на бездіяльність слідчих Головного слідчого управління Служби безпеки України, що полягає в неповерненні тимчасово вилученого майна", - заявила прес-служба суду в соцмережі Facebook.

За підсумками розгляду суддя ухвалив рішення задовольнити скаргу та зобов'язати слідчих повернути Даньку майно, вилучене під час обшуку 5 лютого 2020 року.

"Окремо звертаємо увагу, що слідчий суддя не надавав оцінки законності проведення слідчими зазначеного обшуку", - наголошують у суді.

Раніше прес-служба групи "1+1 медіа" оприлюднила повідомлення про те, що Шевченківський райсуд визнав незаконним здійснений СБУ обшук.

"Судовим рішенням Шевченківського районного суду м. Києва обшук було визнано незаконним. Суд зобов'язав слідчих негайно повернути все майно, вилучене під час обшуку в будинку журналіста", - заявили в медіагрупі.

Як повідомлялося, 5 лютого в Києві в приміщенні редакції програми "Секретні матеріали" телеканалу "1+1" медіагрупи "1+1 медіа" співробітники Служби безпеки України здійснили обшуки. Обшуки також відбувалися за місцем проживання журналістів.

Група "1+1 медіа" у відкритому листі звернулася до президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради Дмитра Разумкова, глави Служби безпеки України Івана Баканова та генерального прокурора України Руслана Рябошапки з проханням звернути увагу на "безпрецедентні дії" СБУ під час досудового розслідування.

Глава СБУ Іван Баканов заявив, що обшуки в офісі телеканалу "1+1" є необхідними слідчими заходами і не є тиском на ЗМІ.

Водночас в українських ЗМІ повідомляють, що йдеться про справу за фактом прослуховування кімнати для нарад прем'єр-міністра Олексія Гончарука. Слідство підозрює, що скандальні записи нібито "злив" журналіст телеканалу "1+1" Євген Куксін.

Інтернет-видання "Детектор медіа" пише, що співробітники СБУ повідомили, що шукають диктофон, яким журналіст Куксін нібито записував слова Гончарука під час наради, на якій пролунали слова про "порожнє місце" в голові президента України Володимира Зеленського.

16 січня деякі Telegram-канали поширили аудіозапис, на якому кілька людей обговорюють підготовку доповіді з економічної політики президенту, а також причини та наслідки підвищення курсу гривні. Людина з голосом, схожим на голос Гончарука, говорить про "примітивні" уявлення президента в економіці, а себе називає "профаном в економіці". Як стверджується, запис було зроблено 16 грудня, і в нараді брали участь, окрім Гончарука, заступник голови Нацбанку Катерина Рожкова, міністр фінансів Оксана Маркарова, заступник керівника Офісу президента Юлія Ковалів та інші.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА