07:56 29.02.2020

Кличко: Швидке прийняття парламентом законопроекту про столицю - це некомпетентність

1 хв читати
Кличко: Швидке прийняття парламентом законопроекту про столицю - це некомпетентність

Мер Києва Віталій Кличко назвав некомпетентним рішення парламентського комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування виносити законопроект про столицю на друге читання до сесійної зали без урахування зауважень і пропозицій європейських партнерів, повідомила прес-служба Кличко.

"У Конституції України йдеться про європейський напрям розвитку нашої держави. Чому тоді комітет парламенту схвалює цей законопроект, щоб внести його на розгляд Верховної Ради без пропозицій і зауважень, які будуть озвучені 13 березня в Страсбурзі? Так не робиться. Це - некомпетентність", - сказав Кличко в програмі "Свобода слова Савіка Шустера" на телеканалі "Україна".

Він зазначив, що 13 березня відбудеться зустріч в Раді Європи в Страсбурзі, присвячена питанням місцевого самоврядування, де, зокрема, розглядатиметься і питання України. Після отриманих думок і висновків європейських експертів документ прийматимуть у Верховній Раді.

"Сьогодні намагаються якнайшвидше прийняти законопроект про столицю. Але всі ми хочемо жити за європейськими законами, за європейськими стандартами життя. А на останньому засіданні парламентського комітету з самоврядування минулого тижня приймали до другого читання законопроект про столицю без рекомендацій та зауважень Ради Європи та Венеціанської комісії", - сказав Кличко.

Як повідомляється, про прийняття до уваги рекомендацій європейських партнерів зазначив також спеціальний посланник уряду Федеративної Республіки Німеччини з питань децентралізації Георг Мільбрадт.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА