19:26 29.02.2020

У Рівненській області викрито злочинну групу, яка вимагала гроші у в'язнів під загрозою фізичної розправи

2 хв читати
У Рівненській області викрито злочинну групу, яка вимагала гроші у в'язнів під загрозою фізичної розправи

У Рівненській області затримали учасників злочинної групи, які під загрозою фізичної розправи вимагала у засуджених гроші.

Як повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України, лідером групи є так званий "смотрящий" за слідчим ізолятором. З метою зміцнення свого авторитету серед засуджених та особистого збагачення він організував групу, до якої увійшли особи, які відбувають і відбували покарання разом із ним.

"Він через учасників угруповання змушував в'язнів платити гроші за їх спокійне і безпечне перебування в стінах установи. У разі відмови - на їхню адресу звучали погрози фізичної розправи і розголошення конфіденційних відомостей, які ті хотіли зберегти в таємниці", - повідомляють правоохоронці.

Під час проведення процесуальних заходів поліція задокументувала факт вимагання у засудженого $ 5 тис. і отримання частини суми.

"У п'ятницю, 28 лютого, на підставі рішень Рівненського міського суду проведено обшуки на території виправної установи і за місцем проживання осіб, причетних до злочину. .... За результатами обшуків правоохоронці вилучили наркотичні речовини та інші заборонені предмети. Безпосередньо в камері, в якій відбуває покарання лідер злочинного угруповання, вилучили засоби, раніше передані засудженим. За місцем проживання інших учасників злочинного угруповання, які перебувають на волі, вилучені банківські картки, на котрі перші потерпілі перераховували кошти", - зазначається в повідомленні.

На даний момент лідеру угрупування і одному з учасників повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА