13:27 01.03.2020

В Україні започатковано традицію несення у вихідні почесної варти Нацгвардії біля ВР з урочистим підняттям прапора над будівлею парламенту

2 хв читати
В Україні започатковано традицію несення у вихідні почесної варти Нацгвардії біля ВР з урочистим підняттям прапора над будівлею парламенту

Урочистий захід з нагоди відкриття традиції почесної варти Національної гвардії України у вихідні та святкові дні з урочистим підняттям Державного Прапора України відбувся біля будівлі Верховної Ради в неділю.

"Я думаю, що традиція, яку ми сьогодні починаємо разом з Національною гвардією, разом з Міністерством внутрішніх справ - це хороша традиція, яка існуватиме багато-багато років. Це підняття прапора і це почесна варта у вихідні та святкові дні", - сказав Разумков на урочистій церемонії на пл.Конституції біля Верховної Ради в центрі Києва.

Він нагадав, що подібні традиції існують у багатьох країнах.

"Саме Національна гвардія нестиме почесну варту перед стінами українського парламенту, оскільки 31 серпня 2015 року тут, на цій площі, загинули четверо співробітників Нацгвардії", - зазначив Разумков.

На урочистостях також був присутній міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Як повідомлялося, 31 серпня 2015 року під час несення служби біля будівлі Верховної Ради загинуло четверо нацгвардійців. Цього дня парламент у першому читанні схвалив президентський законопроект "Про внесення змін до Конституції в частині децентралізації влади». Після цього під будівлею парламенту почалися сутички мітингувальників, які виступають проти голосування за цей законопроект, з правоохоронцями. Унаслідок зіткнень і кинутої в правоохоронців гранати на місці загинув один солдат строкової служби Нацгвардії України, пізніше в госпіталях померли троє гвардійців, які дістали важких поранень. Унаслідок події було госпіталізовано 141 постраждалого, з них 131 – міліціонери та гвардійці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА