19:20 01.03.2020

Боррель скликає позачергове засідання Ради ЄС із закордонних справ з питань Ідліба

2 хв читати
Боррель скликає позачергове засідання Ради ЄС із закордонних справ з питань Ідліба

Військові дії в сирійському Ідлібі і навколо нього представляють серйозну загрозу міжнародному миру і безпеці, заявив у неділю високий представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель.

"Це викликає численні людські страждання серед населення і серйозно впливає на регіон і за його межами. Європейський союз повинен подвоїти зусилля з подолання цієї жахливої людської кризи всіма наявними в його розпорядженні засобами", - йдеться в комюніке, поширеному в Брюсселі.

"Тому я закликаю провести наступного тижня позачергове засідання Ради (Євросоюзу - ІФ) у закордонних справах для обговорення ситуації, що складається, зокрема, на прохання міністра закордонних справ Греції", - оголосив Боррель.

Він повідомив, що в останні дні вів консультації з ключовими партнерами та закликав до негайної деескалації та надійного припинення вогню, а також висловлював жаль з приводу загибелі людей і пропонував підтримку ЄС для пом'якшення наслідків кризи.

"Є тільки політичне рішення цієї кризи", - підкреслив глава європейської дипломатії.

За його словами, "всім, особливо сирійському режиму, необхідно терміново відновити політичний процес під егідою Організації Об'єднаних Націй".

Боррель також вказав на важливість мобілізації гуманітарних ресурсів для забезпечення житлом, продовольством і ліками постраждалого населення.

"Необхідно забезпечити гуманітарний доступ, зокрема в найвіддаленіші райони, де знаходяться найбільш вразливі верстви населення. Я підкреслював це у всіх моїх контактах останніми днями", - наполягав високий представник ЄС.

При цьому він зазначив, що в Євросоюзі продовжують уважно стежити за міграційною ситуацією на зовнішніх кордонах ЄС. Боррель вважає за необхідне зберегти заяву ЄС - Туреччина з врегулювання міграційної проблеми.

Він також заявив, що ЄС займається підтримкою Греції і Болгарії для вирішення ситуації, що складається із новим напливом мігрантів.

"Екстрена Рада із закордонних справ наступного тижня надасть можливість зосередитися на останніх подіях і продовжити нашу спільну роботу на всіх фронтах. Ми повинні домагатися, щоб наші колективні дії надали максимально можливого впливу, якщо ми хочемо ефективно впоратися з кризою і зробити внесок у створення умов для політичного рішення", - наголошується в заяві глави дипломатії ЄС.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

У Дніпрі судитимуть організаторів і членів злочинної групи з продажу наркотиків, до якої входили правоохоронці

Харків і прилеглі населені пункти залишилися без цифрового ТБ - Синєгубов

У Литві стартують масштабні маневри німецької армії, в країні одночасно відбуваються ще три великі військові навчання

Унаслідок обстрілів у Покровському районі загинули дві людини, ще одну поранено

Чинного міністра підозрюють у заволодінні державною землею - НАБУ

Імовірність успішного наступу РФ на Харків дуже мала, якщо Україна швидко отримає військову допомогу США, - ISW

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по шести населених пунктах Запорізької області

Дев'ятеро людей постраждали в результаті ворожої атаки "шахедів" Одеси

Сирський обговорив ситуацію на полі бою із литовським колегою

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА