13:57 02.03.2020

Поліція викрила найбільшу в Україні мережу інтернет-торгівлі наркотиками, затримано дев'ятьох осіб - Аваков

2 хв читати
Поліція викрила найбільшу в Україні мережу інтернет-торгівлі наркотиками, затримано дев'ятьох осіб - Аваков

Правоохоронці Києва припинили діяльність масштабної мережі інтернет-торгівлі наркотиками і лабораторії, де щомісяця виготовляли майже 100 кг психотропних речовин, повідомив міністр закордонних справ України Арсен Аваков.

"НПУ Києва викрила найбільшу в Україні мережу інтернет-торгівлі наркотиками і лабораторію, де щомісяця вироблялося до 100 кг психотропних речовин. Затримано дев'ятьох учасників ОЗГ", - написав Аваков на сторінці у Twitter у понеділок.

Глава МВС додав, що правоохоронці вилучили майже 300 кг наркотичних речовин та більше ніж 2 т прекурсорів вартістю 110 млн грн.

Пізніше прес-служба прокуратури Києва на сторінці у Facebook повідомила, що спецоперація щодо припинення діяльності злочинної групи розпочалася 29 лютого 2020 року на території декількох регіонів України.

"Під час її проведення перекрито канали постачання наркотиків до столиці та ліквідовано потужну нарколабораторію із виготовлення так званих "дизайнерських наркотиків", які відносяться до групи синтетичних наркотиків (солі) та амфетаміну. Одночасно припинено діяльність двох інтернет-магазинів із продажу наркотиків, створених на інтернет-платформах оголошень та месенджерів", - зазначено в повідомленні.

Так, із 29 лютого до 1 березня правоохоронці провели майже 20 санкціонованих обшуків за адресами проживання причетних осіб, у їхніх автомобілях, а також у нарколабораторії, розташованій на території м. Чернігів.

"За інформацією слідства, потужності лабораторії давали змогу виробляти до 25 кг психотропних речовин щотижня. Виготовлений "товар" реалізовували оптовим покупцям за ціною $1 тис. за кг. Останні, у свою чергу, збували "психотропи" дрібним споживачам за ціною у $4 тис. за кг", - додали в прокуратурі.

Під час слідчих дій вилучено обладнання для виготовлення синтетичних наркотиків (солей) і амфетаміну, 35 кг солі, майже 28 тис. таблеток екстазі, понад 3,7 тис. "марок", понад 5 кг марихуани, 1,6 кг альфа PVP, понад 1,7 кг амфетаміну, 2 кг псевдоефедрину, 50 грам кокаїну, метадон, мефедрон тощо.

Зловмисникам повідомили про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 2, 3 ст. 307 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

Втрати ЧАЕС унаслідок російської окупації сягнули 3 млрд грн - міністр Стрілець

Українська авіація за добу завдала ударів по 11 місцях скупчення окупантів

Умєров: На "Рамштайн-21" Україна закликала партнерів надати необхідне озброєння та обговорила питання логістики

Окупанти за добу завдали одного ракетного та 67 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

У Києві триває евакуація двох лікарень на вулиці Богатирській, по яких ворог анонсував можливий удар - Кличко

Глави МЗС України та Іспанії обговорили кроки щодо посилення української протиповітряної оборони

Зеленський доручив Кубракову опрацювати питання прямого залізничного сполучення "Славутич - Київ"

На авдіївському напрямку за добу відбито 23 атаки окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА