15:23 02.03.2020

Український консул зустрівся із затриманим у Греції екс-нардепом Мельничуком, обставини справи з'ясовують - Пристайко

2 хв читати
Український консул зустрівся із затриманим у Греції екс-нардепом Мельничуком, обставини справи з'ясовують - Пристайко

Український консул у Салоніках зустрівся з екс-командиром батальйону "Айдар", колишнім народним депутатом Верховної Ради VIII скликання Сергієм Мельничуком, якого затримали у Греції в неділю, обставини справи з'ясовуються, запевнив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко.

"Консул зустрівся ще вночі, одразу після того, як було повідомлення про те, що це сталося. Консульськими каналами було повідомлено про затримання громадянина, як це має бути. Наразі відбувається з'ясування обставин цієї справи. Наше генеральне консульство в Салоніках постійно перебуває у контакті, наш консул перебуває там", - сказав він на прес-конференції з міністром закордонних справ Швеції Анн Лінде у Києві в понеділок.

Міністр пояснив, що Мельничука не змогли попередити про те, що його ім'я занесено до бази Інтерполу, оскільки Росія повідомила про це Греції на двосторонньому рівні.

"За останньою інформацією, це затримання відбулося через повідомлення РФ на двосторонньому рівні між Грецією і РФ, внесено до баз даних Інтерполу. Саме тому цю людину було затримано. Саме тому, що було внесено на двосторонньому рівні, а не через загальну центральну систему Інтерполу, ми не могли попередити цього громадянина про те, що його прізвище перебуває у цьому списку", - зазначив глава МЗС.

Мельничука затримав Інтерпол на грецькому кордоні в неділю, про що він повідомив у відео на сторінці у Facebook. За його словами, це було зроблено на вимогу Росії. Зокрема, Мельничук звернувся з проханням про надання українським посольством захисника й наголосив, що перебував у відділенні з вагітною дружиною і з дев'ятимісячним сином.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА