15:58 02.03.2020

Після завершення карантину на Diamond Princess українці зможуть продовжити роботу або повернутися в Україну - Пристайко

2 хв читати
Після завершення карантину на Diamond Princess українці зможуть продовжити роботу або повернутися в Україну - Пристайко

 Після завершення карантину на круїзному лайнері Diamond Princess у зв'язку з коронавірусом українці, які працюють на ньому, зможуть продовжувати роботу або повернутися в Україну, повідомив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко.

"Понад 20 людей є нині на лайнері, який перебуває в порту міста Йокогама, і щойно період (карантину - ІФ) закінчиться, тоді ці люди будуть вільні їхати, куди вони хочуть, продовжувати свою роботу, а вони є членами команди цього лайнера, або повернутися в Україну", - сказав він на прес-конференції з міністром закордонних справ Швеції Анн Лінде в Києві в понеділок.

Міністр також запевнив, що Україна готова до другої евакуації громадян України з Китаю, щойно з'явиться така потреба.

"У Китаї, де залишаються українські громадяни, наше консульство підтримує постійний зв'язок із громадянами, і ми готові до евакуації, щойно буде в цьому потреба або готовність цих громадян", - наголосив Пристайко.

Як повідомлялося, 20 лютого з Уханя евакуювали 45 українців та 27 іноземців. Усіх евакуйованих розміщено в індивідуальних приміщеннях у медичному центрі Національної гвардії України "Нові Санжари" в Полтавській області, де вони перебуватимуть протягом 14 днів із забезпеченням суворого режиму санітарного епідеміологічного контролю та безпеки.

За даними Міністерства закордонних справ України, в Ухані та провінції Хубей після першої евакуації залишилося 39 громадян України. Станом на 25 лютого бажання евакуюватися виявили шестеро з них.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА