19:18 02.03.2020

Понад 40 людей померли на КПВВ на Донбасі в 2019

2 хв читати
Понад 40 людей померли на КПВВ на Донбасі в 2019

На контрольних пунктах в'їзду-виїзду (КПВВ) в Донецькій і Луганській областях забезпечено чергування автомобілів швидкої медичної допомоги для надання в разі необхідності екстреної медичної допомоги особам, які перетинають лінію розмежування.

"Представниками ГО "Проліска" було зафіксовано знаходження на КПВВ бригад екстреної (швидкої) допомоги з автомобілем і медичними працівниками, до яких можуть звертатися особи, що потребують медичної допомоги на КПВВ "Станиця Луганська" і в окремі години роботи КПВВ в Донецькій області", - повідомляє в понеділок прес-служба Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України.

У міністерстві інформують, що в 2018 році під час перетину лінії розмежування через КПВВ померло понад 50 осіб, в 2019 році - понад 40. Більшість з них були особами похилого віку. Також нерідко фіксувалися випадки госпіталізації до медичних установ пацієнтів з КПВВ, які потребують екстреної медичної допомоги.

"З початку збройного конфлікту медична допомога на КПВВ надавалася завдяки гуманітарним організаціям. Водночас питання забезпечення якісної медичної допомоги та доступу до медичних послуг на лінії розмежування є одним з головних пріоритетів діяльності уряду України. Завдання - забезпечити доступ до якісної медицини відповідно до нормативів реагування. Питання медичного транспорту порушувалося під час усіх відвідувань КПВВ", - розповів радник міністра у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Артем Саліхов.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА