19:57 02.03.2020

Версія про причини пожежі на арсеналі в Балаклії була політично ангажованою

2 хв читати
Версія про причини пожежі на арсеналі в Балаклії була політично ангажованою

Основна версія про причини пожежі і вибухів на складі боєприпасів в м.Балаклія Харківської області була політично ангажованою, а версія атаки на склади ударного безпілотного літального апарату не має під собою підстав, вважає глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

"Ми провели засідання (тимчасової слідчої комісії Ради - ІФ) стосовно першого епізоду в Балаклії. Можу попередньо висловити особисту думку: основна версія слідства, яку розглядали, була політично ангажованою і взагалі була фейковою. Висновки, звичайно, повинні зробити правоохоронні органи, але виглядає так, що версія, пов'язана з безпілотником, не має під собою підстав", - сказав Арахамія в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Народний депутат припустив, що версію з ударним безпілотником було нав'язано. "Виглядало так, що там був просто тиск на учасників, щоб нав'язати якусь версію. Це може бути великий скандал", - зазначив Арахамія.

Він розповів, що за кілька днів до пожежі ревізійна комісія зробила висновок про величезну недостачу на цих складах. "І це було серійно на всіх складах", - додав глава парламентської фракції.

Арахамія також повідомив, що нині хід досудового розслідування в кримінальному провадженні у цій справі перебуває на контролі в головному слідчому управлінні СБУ.

Як повідомлялося, причиною вибухів на території арсеналу в Балаклії була диверсія, здійснена за допомогою ударного безпілотного літального апарату.

Арахамія очолює тимчасову слідчу комісію Верховної Ради з питань розслідування пожежі (вибухів) на складах боєприпасів в період з 2014 до 2018 року в Ічні (Чернігівська обл.), Калинівці (Вінницька обл.), Балаклії (Харківська обл.), Сватовому (Луганська обл .), Кривий Ріг (Дніпропетровська обл.).

 

Повний текст інтерв'ю Арахамія буде опублікований на сайті агентства "Інтерфакс-Україна"

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог атакував Полтавщину, попередньо, без жертв і постраждалих - голова ОВА

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про індивідуальні освітні траєкторії - віцепрем'єр Федоров

Унаслідок атаки БПЛА в Одесі четверо постраждалих перебувають у лікарні, двоє з них - діти - Труханов

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

Через ворожий обстріл у Новокаїрах постраждав чоловік - Херсонська ОВА

Ворог завдав ракетного удару по Дніпровському району, попередньо постраждали 4 людини - голова ОВА Лисак

Ексдепутата Запорізької міськради, який коригував ворожі ракети, засуджено до 15 років в'язниці

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА