20:11 02.03.2020

Екс-нардепу Мельничуку оберуть у Греції запобіжний захід у вівторок

2 хв читати
Екс-нардепу Мельничуку оберуть у Греції запобіжний захід у вівторок

Екс-командиру батальйону "Айдар" і народному депутату Верховної Ради VIII скликання Сергію Мельничуку, затриманому в Греції в неділю, у вівторок оберуть запобіжний захід, повідомили в Міністерстві закордонних справ України.

"3 березня ц. р. уранці запланована зустріч із прокурором з м. Салоніки, який розгляне справу затриманого й ухвалить рішення щодо запобіжного заходу про тримання під вартою або звільнення. Нині консул (України в Салоніках - ІФ) перебуває в управлінні поліції разом із перекладачем. Прибув адвокат із метою обговорення питань щодо завтрашньої зустрічі з прокурором", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі МЗС України в понеділок.

Мельничука в понеділок перевели в управління поліції міста Серрес. Начальник управління поліції запевнив консула, що права затриманого не порушено, стан здоров'я задовільний, і його забезпечено всім необхідним. Також у міністерстві запевнили, що представники місцевої поліції співпрацюють із консулом у справі Мельничука.

Крім того, консульство України в Салоніках надає необхідне сприяння і допомогу (розміщення в готелі, пересування містом Серрес, вирішення інших невідкладних питань) дружині та малолітній дитині затриманого. Нині дружина Мельничука разом із дитиною перебуває в управлінні поліції.

"Дружині затриманого було запропоновано сьогоднішнім авіарейсом Салоніки-Київ повернутися в Україну, проте вона відмовилася. У зв'язку з цим консул запропонував пані Мельничук разом із дитиною перевезти їх до м. Салоніки і розмістити в готелі, оскільки завтра, 03.03.2020, Мельничука переведуть до цього грецького міста", - зазначили в МЗС.

Нині стан здоров'я дружини Мельничука та дитини нормальний, їх забезпечено всім необхідним, наголосили в міністерстві.

Департамент консульської служби МЗС, консульство України в Салоніках і посольство України в Греції тримають справу на особливому контролі.

Інтерпол затримав Мельничука на грецькому кордоні в неділю, про що він повідомив у відео на своїй сторінці в Facebook. За його словами, це було зроблено за запитом Росії. Зокрема, Мельничук звернувся з проханням про надання українським посольством захисника і наголосив, що перебував у відділенні з вагітною дружиною та з дев'ятимісячним сином.

Як повідомив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко, це затримання відбулося, оскільки ім'я Мельничука було внесено до бази даних Інтерполу за запитом РФ на двосторонньому рівні між Грецією та РФ, а не через загальну центральну систему Інтерполу, тому його не змогли попередити про це заздалегідь.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА