20:18 02.03.2020

Допрем'єрні покази "Прощання зі Сталіним" Лозниці в Москві скасовані

2 хв читати
Допрем'єрні покази "Прощання зі Сталіним" Лозниці в Москві скасовані

Допрем'єрні покази картини "Прощання зі Сталіним" українського режисера Сергія Лозниці скасовані в низці кінотеатрів через відсутність у фільму прокатного посвідчення, повідомив "Інтерфаксу" представник компанії-прокатника "Престиж кіно" Валерій Мелешков.

"Картина стоїть у нас на 5 березня, перенесення немає. Питання тільки в отриманні прокатного посвідчення, поки ми його не можемо отримати в Мінкультури. Як тільки воно буде отримано, фільм вийде в прокат, домовленості з кінотеатрами є", - сказав Мелешков, уточнивши, що допрем'єрні покази картини довелося скасувати.

"Покази всі скасували, сьогодні в "Жовтні", завтра в "Лендоці" теж скасували", - додав представник компанії.

Він зазначив, що офіційної причини, чому фільму не видають прокатне посвідчення немає. Прокатник очікує, що прокатне посвідчення буде видано найближчими днями.

"Поки ми нічого не бачимо, нам ніхто офіційно не говорить, що ми порушуємо правила тощо. Нам вказують на якісь технічні невідповідності", - сказав Мелешков, уточнивши, що при здаванні копії фільму в Держфільмофонд невідповідності були усунені.

Офіційного коментаря Мінкультури РФ "Інтерфакс" не має.

Фільм заснований на архівних матеріалах, знятих в СРСР 5-9 березня 1953 року. 5 березня 1953 року Йосиф Джугашвілі (Сталін) помер на ближній дачі в Кунцево.

Український режисер змонтував двогодинний фільм з 35 годин архівних матеріалів. Світова прем'єра картини відбулася на Венеціанському кінофестивалі в 2019 році. Російська прем'єра запланована на 5 березня 2020.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА