20:59 02.03.2020

В Європарламенті приймають превентивні заходи через коронавірус

3 хв читати
В Європарламенті приймають превентивні заходи через коронавірус

Голова Європейського парламенту (ЄП) Давид Сассолі провів у понеділок спеціальну прес-конференцію про заходи, які приймаються в ЄП з метою попередити ризик поширення коронавірусу Covid-19 в представницькій асамблеї ЄС.

"Все це з метою безпеки, тому що ми є інститутом, зобов'язаним приділяти найбільшу увагу своїм співробітникам, своїм депутатам і своїм відвідувачам, зберігаючи при цьому здатність функціонування парламенту, який повинен продовжувати свою діяльність", - сказав Сассолі.

Він зазначив, що раніше вже приймалися деякі превентивні заходи, але наявна нова інформація про це захворювання спонукає до їх посилення, враховуючи, що на відміну від інших інститутів ЄС Європарламент працює в доступному режимі для величезної кількості відвідувачів, число яких досягає 700 тис. на рік.

"Один з природних висновків з інформації, що надійшла нам, полягає в тому, щоб обмежити доступ до будівлі парламенту для відвідувачів. (...) Один відвідувач, котрий захворів коронавірусом, прийшовши в парламент, заразить чоловік п'ятдесят, і цього ми не хочемо", - пояснив глава ЄП.

Що стосується депутатів, продовжив Сассолі, їх мандат вимагає постійної роботи, тому щодо них вирішено обмежитися тільки порадами та рекомендаціями. Зокрема, деякі з них представляють зони, яких найбільш торкнулася епідемія, тому вони повинні проявляти відповідальність і увагу, але не можна обмежувати їх присутність в Європарламенті.

Працівників адміністративного персоналу ЄП, які мали контакти, проїжджали або перебували в зонах ризику, просять працювати з дому на відеозв'язку. "Це не рекомендація, а припис. Ми повинні уникати недооцінки цього феномена", - зазначив голова ЄП.

Журналісти, за його словами, повинні проявляти таку саму відповідальність, як депутати і персонал, і не піддавати ризику оточуючих після того, як побували в уражених захворюванням зонах. Але їх не виганяють з Європарламенту на період цих надзвичайних заходів.

Сассолі повідомив, що на майбутні три тижні вся планова процедурна діяльність парламенту буде забезпечена, зокрема, готується проведення березневої пленарної сесії, але всі інші види діяльності припиняються.

Жодні організовані відвідування груп, візити до депутатів, зокрема їх позаштатних помічників, не допускатимуться. Забороняється проведення семінарів та інших заходів зі сторонніми учасниками, культурно-мистецьких заходів, виставок, заходів, організованих політичними фракціями або окремими депутатами, включно з ресторанними приміщеннями та іншим громадським простором.

Тимчасово не буде слухань в комітетах, які зазвичай проходять із запрошенням сторонніх учасників, обмежать організацію делегацій, не будуть направляти спостережні місії з виборів.

"Поки немає вакцини, ми маємо проявляти найбільшу передбачливість", - констатував Сассолі.

Він додав, що список заборон і приписів на ці три тижні значний, але якщо за цей час ситуація зміниться, то керівництво ЄП буде готове негайно переглянути всі ці розпорядження. "Ми цілком здатні продовжувати нашу роботу, але необхідно вживати всіх необхідних заходів. І це стосується всіх", - заявив Сассолі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА