21:58 02.03.2020

Греція не готова до нового притоку біженців, заявляють в уряді

2 хв читати
Греція не готова до нового притоку біженців, заявляють в уряді

Міністр у справах міграції та притулку Греції Панайотіс Мітаракіс заявив про неготовність країни до нового притоку нелегалів, повідомляє в понеділок грецький телеканал Ant1 TV.

"Наша країна не може бути доступною для всіх", - зазначив міністр.

Співробітники правоохоронних органів Греції використовували гучномовці, щоб англійською та арабською мовами попередити мігрантів, які вийшли на турецько-грецький кордон про те, що "кордон закритий".

Приблизно 1,2 тис. нелегалів прибули за 1 і 2 березня в східну частину Греції після того, як в Анкарі оголосили про відкриття кордонів в ЄС для біженців, йдеться в заяві Управління Верховного комісара Організації ООН (УВКБ).

Туреччина минулого тижня оголосила, що країна відкрила кордони з ЄС для біженців, оскільки нездатна впоратися з новою хвилею мігрантів з Сирії. Після цього тисячі нелегалів ринули до кордону з Грецією.

В Європі тепер побоюються нової міграційної кризи, схожої на ту, яка вразила її в 2015 році. Влада Греції направила на кордон з Туреччиною сили безпеки країни і розмістила там додаткові загони поліції. Греція заявила, що на місяць зупиняє прийом заяви на отримання політичного притулку.

У понеділок президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган попередив, що в Європу скоро попрямують мільйони біженців. Зі свого боку, за даними глави МВС Туреччини Сулеймана Сойлу, в понеділок кількість біженців, що прямують в ЄС через Грецію або Болгарію перевищила 117 тис. осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА