08:59 03.03.2020

Керівники ЄС вивчать, як допомогти Греції і мігрантам

2 хв читати
Керівники ЄС вивчать, як допомогти Греції і мігрантам

Майбутній у вівторок візит на грецько-турецький кордон керівників інститутів ЄС покликаний допомогти Греції в ситуації сильного міграційного тиску, заявив голова Європейського парламенту Давид Сассолі.

"Ми хочемо допомогти Греції, оскільки знаємо, що це країна, яка піддається нині надзвичайно сильному тиску. Це стосується Греції, а значить, і всієї Європи", - сказав глава Європарламенту в понеділок на прес-конференції в Брюсселі.

Він зазначив, що спільно з головою Євроради Шарлем Мішелем і головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн має намір ознайомитися з ситуацією на місці. Вони радитимуться з грецькою владою з метою підтримати Грецію.

"А потім ми подивимося, які заходи мають бути прийняті, щоб допомогти цим бідним людям, які залишають Туреччину, щоб досягти Європи (Євросоюзу - ІФ). Це для нас політичний і моральний обов'язок", - підкреслив Сассолі.

Приблизно 1,2 тис. нелегальних іммігрантів прибули за 1 і 2 березня до східної частини Греції після того, як в Анкарі оголосили про відкриття кордонів в ЄС для біженців, йдеться в заяві Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ).

"Групи УВКБ, які діють в Греції, повідомили про прибуття 1 і 2 березня вранці приблизно 1,2 тис. осіб на острови східної частині Егейського моря (Лесбос, Хіос, Самос) - це вище недавніх добових показників", - наголошується в заяві.

В УВКБ зазначили, що їх співробітники за підтримки Турецького Червоного півмісяця, ЮНЕСКО, Міжнародної організації з міграції намагаються надати допомогу нелегалам, серед яких присутні вихідці з Сирії, Судану, Ірану, Афганістану.

Також в УВКБ піддали критиці рішення Афін призупинити прийом заяв на отримання політичного притулку, причому в організації зазначили, що для таких заходів юридичних підстав немає.

Водночас в УВКБ у зв'язку з нинішньою міграційною ситуацією закликали не "залишати напризволяще" Грецію та інші країни ЄС, що знаходяться на зовнішніх кордонах союзу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА