19:28 03.03.2020

Нардеп Юрчишин наголошує на відсутності підстав звільнення директора НАБУ Ситника у відповідному проекті постанови

1 хв читати
Нардеп Юрчишин наголошує на відсутності підстав звільнення директора НАБУ Ситника у відповідному проекті постанови

Перший заступник голови парламентського комітету з питань антикорупційної політики Ярослав Юрчишин (фракція "Голос") здивований, що члени комітету з фракцій "Слуга народу" та "Опозиційна платформа - За життя" не побачили у проекті постанови про звільнення директора Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артема Ситника порушень законодавства.

"Щойно антикорупційний комітет не побачив порушень закону про запобігання корупції та закону про Національне антикорупційне бюро у проекті постанови про звільнення директора НАБУ, хоча підстав, за якими його (Артема Ситника - ІФ) пропонують звільнити, у законі немає", - сказав Юрчишин у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" після засідання комітету у вівторок в Києві.

Він зазначив, що представники більшості, як і "Опозиційна платформа - За життя", просто уникли відповідальності та утрималися від голосування.

Юрчишин назвав таку поведінку більшості членів комітету "повним абсурдом", наголосивши, що, відповідно до закону, якщо Верховна Рада ухвалить постанову, то підписати таке рішення і ввести його в дію має президент. "Дуже дивно, що президентська більшість штовхає президента на незаконне рішення".

За словами Юрчишина, комітету пропонували підготувати до розгляду в першому читанні законопроект, який створив би підстави для законного звільнення керівника НАБУ, однак пропозиція залишилася без уваги.

Як повідомлялося, у ВР зареєстровано проект постанови №3039 про звільнення Ситника з посади директора НАБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА