19:29 03.03.2020

Паводку в 2020 році в Україні не буде, Держводагентство обмежить права водокористувачів через низьку водність річок

1 хв читати
Паводку в 2020 році в Україні не буде, Держводагентство обмежить права водокористувачів через низьку водність річок

Державне агентство водних ресурсів України вперше може обмежити права водокористувачів через аномально теплі осінь і зиму 2019-2020 років і, як наслідок, низьку водність більшості річок України, пише у вівторок сайт "Екопростір", посилання на який опублікувала прес-служба Держводагентства.

"Уперше за 120 років Україна опинилася в ситуації, коли гідрометеорологічні умови можуть спричинити обмеження прав водокористувачів у використанні води", - повідомили "Екопростору" в Держводагентстві.

У відомстві зазначили, що мають на це законодавчі підстави, визначені статтею 45 Водного кодексу України. В ній зазначено, що в разі настання маловоддя права водокористувачів можуть бути обмежені або змінені умови водокористування, зокрема скиди води через греблі ГЕС.

"У разі вжиття таких заходів пріоритетність надаватиметься забезпеченню питних і побутових потреб українців", - додали в Держводагентстві.

В Укргідрометцентрі повідомляють, що наразі на більшості річок України спостерігається низька водність. Відповідно цього року на українських річках весняної повені не буде. Маловоддя може також призвести до пересихання малих водотоків.

Міжвідомча комісія з погодження режимів роботи дніпровських і Дністровського водосховища в контексті таких несприятливих умов і вираженого маловоддя погоджувала відповідні режими роботи водосховищ у березні 2020 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА