20:18 03.03.2020

Рівень смертності від коронавірусу досягає 3,4% - глава ВООЗ

2 хв читати
Рівень смертності від коронавірусу досягає 3,4% - глава ВООЗ

Рівень смертності від коронавірусу нового типу COVID-2019 у світовому масштабі становить 3,4%, заявив на брифінгу у вівторок гендиректор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Адханом Гебреєсус.

"В усьому світі померли 3,4% заражених COVID-2019. У порівнянні з цим сезонний грип вбиває менш 1% інфікованих", - сказав він.

При цьому гендиректор уточнив, що всього зафіксовано 90893 випадків захворювання COVID-2019, при 3110 летальних випадках. За його словами, за межами КНР - 1848 випадків захворювання, причому 80% цих випадків припадають на три країни - Південну Корею, Іран і Італію.

Однак в епіцентрі поширення COVID-2019 - в КНР - за останні 24 години повідомлялося лише про 129 нових випадків зараження, що стало найнижчим показником за період з 20 січня.

Він навів дані, згідно з якими лише в 1% заражених коронавірусом не спостерігається симптомів хвороби, а у більшості інших інфікованих вони проявляються протягом двох днів після зараження.

Гебреєсус зазначив, що, хоча COVID-2019 не настільки заразний як грип, вакцини проти коронавірусу поки немає, як і немає специфічного методу лікування. Водночас гендиректор ВООЗ нагадав, що в розробці перебувають 20 типів вакцин проти коронавірусу.

"Це унікальний вірус з унікальними характеристиками. Але і COVID-2019 і грип викликають проблеми з диханням і поширюються одним і тим самим чином - через маленькі крапельки рідини з рота і носа хворого", - зазначив Гебреєсус.

Таким чином, пояснив він, країнам, які вже розробляють засоби проти поширення грипу, не доведеться починати "з чистого аркуша" роботу над способами стримування COVID-2019.

"Оскільки COVID-2019 це також респіраторний патоген, то ці системи (проти грипу - ІФ) можуть і повинні бути адаптовані проти COVID-2019", - сказав Гебреєсус.

Водночас він висловив стурбованість у зв'язку з тим, що здатність різних країн боротися з поширенням коронавірусу може бути підірвано затримками в ланцюжках поставок захисних засобів через зростання попиту на них, накопичення запасів відповідних товарів і неправильним їх використанням.

"І знову - це питання солідарності. Це не можна вирішити зусиллями однієї ВООЗ або однієї (медичної - ІФ) індустрії", - резюмував він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА