06:54 04.03.2020

У Києві розпочали випуск електронних студентських квитків

2 хв читати
У Києві розпочали випуск електронних студентських квитків

Для київських студентів випустять електронні посвідчення з чіпами, за допомогою яких можна буде оплачувати проїзд у транспорті за пільговим тарифом, повідомили в Департаменті інформаційно-комунікаційних технологій Київської міськдержадміністрації.

"Право пільгового проїзду мають і студенти. В умовах дії старої системи оплати проїзду, вони замовляли студентські проїзні квитки, які давали можливість отримати знижку 50% на оплату проїзду. І тепер ми починаємо перехід на сучасну систему, коли карта з чіпом слугуватиме одночасно посвідченням і е-квитком. Власник такої карти зможе купувати поїздки на студентський електронний квиток за пільговою ціною", - повідомив директор Департаменту Юрій Назаров.

Для забезпечення студентів такими квитками, адміністрації вузів повинні надати свої технічні вимоги до майбутніх карток. Комунальне підприємство "ГІОЦ", яке займається впровадженням електронного квитка, надіслало всім навчальним закладам листи з проханням замовити студентські квитки, інтегровані з системою електронного квитка.

За інформацією столичної мерії, пластикові картки з необхідним функціоналом однією з перших замовила адміністрація Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського".

"КМДА закликає адміністрації навчальних закладів організувати процес замовлення оновлених студентських квитків. Адже своєчасне виготовлення карток залежить виключно від навчальних закладів", - йдеться в повідомленні.

Також у мерії нагадали, що з 1 квітня громадський транспорт столиці переходить на електронний квиток. Поповнити Kyiv Smart Card можна в додатку Kyiv Smart City, у касах на станціях метро, в особистому кабінеті киянина, в автоматах самообслуговування у вестибюлі метро, в фунікулері, в терміналах самообслуговування Ibox, EasyPay, 2click, за допомогою чат ботів KyivPayBot і KyivMetroBot в Telegram і Facebook.

Для забезпечення підтримки пасажирів створений портал transport.kyivcity.gov.ua, сторінку Kyiv Smart Card в Facebook (https://www.facebook.com/kyiv.smart.card/), сall-центр: (044) 366 55 55) , що працює в режимі 24/7, і команду техпідтримки для оперативного реагування на звернення пасажирів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

План України з п'яти кроків щодо розблокування українсько-польського кордону має позитивну динаміку - Шмигаль

Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

Зеленський і голова Національних зборів Франції обговорили співпрацю в оборонній сфері

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА