11:27 04.03.2020

У школах Чернівців наразі немає підстав вводити карантин - мер

2 хв читати
У школах Чернівців наразі немає підстав вводити карантин - мер

Мер Чернівців Олексій Каспрук заявляє про відсутність підстав вводити в місті надзвичайний стан і карантин у школах у зв'язку з виявленням у місті першого в Україні випадку захворювання коронавірусом Covid-2019.

"Поки що підстав вводити надзвичайний стан немає, хоча, в принципі, за законом ми могли б це зробити", - сказав Каспрук у відеозверненні, розміщеному на його сторінці в соцмережі Facebook у середу.

"Щодо закладів освіти. Немає сьогодні підстав вводити карантин... Єдине, що завтра з усіма учнями буде проведено в школах уроки з безпеки життєдіяльності. Діти мають знати про те, що це таке, і ще раз повторимо елементарні правила гігієни, поведінки. Щодо закладів освіти дошкільних і шкіл буде посилено режим дезінфекції", - додав мер, зробивши акцент, зокрема, на кварцування.

За його словами, також немає підстав забороняти масові заходи в місті. "Що стосується масових заходів, немає сьогодні жодних підстав для того, щоб скасовувати, забороняти масові заходи, які були заплановані. Хоча, безумовно, ми рекомендуємо утриматися від відвідування масових заходів, утриматися від планування, навіть якщо це якісь великі сімейні свята", - сказав Каспрук.

Він заявив, що в Чернівцях немає проблем з фінансуванням протидії поширення вірусу. "Ми справляємося силами міського бюджету. Найбільша проблема, яка у нас виникає - це те, що загалом у світі, і в Україні зокрема, найпопулярніші засоби, такі як маски, біохалати, електронні термометри - вони розібрані, розкуплені та залишилися в невеликій кількості. Але найскладніші точки ми забезпечимо всім необхідним, йдеться про місця найбільшого скупчення людей - це центри надання адміністративних послуг, управління соціального захисту або абонентські відділення комунальних підприємств у Чернівцях, водоканал, теплокомуненерго - там вживатимуть заходів", - сказав мер.

"Ситуація на контролі і в обласній державній адміністрації, і в міській раді... Якщо ми побачимо якусь динаміку негативну, природно, будуть застосовані жорсткіші заходи з протидії поширення інфекції", - резюмував Каспрук.

Як повідомлялося, 3 березня в Україні вперше зафіксовано лабораторно підтверджений випадок коронавірусу - в Чернівцях. Чоловік 29 лютого повернувся з поїздки в Італію.

Його дружина, яка також перебувала в Італії, а пізніше - в самоізоляції у себе вдома, 3 березня була поміщена на обсервацію. Жодних симптомів захворювання у неї не спостерігається.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА