17:06 04.03.2020

МЗС і РНБО України працюють над тим, щоб забрати в Ірану чорні скриньки збитого літака "МАУ"

1 хв читати
МЗС і РНБО України працюють над тим, щоб забрати в Ірану чорні скриньки збитого літака "МАУ"

Міністерство закордонних справ і Рада національної безпеки та оборони (РНБО) України працюють над тим, щоб забезпечити передання українській стороні чорних скриньок збитого в Ірані літака "Міжнародних авіаліній України" ("МАУ").

"Коли ми говоримо про те, що вони (іранці - ІФ) повинні передати або, скажімо, вивчити зміст без затримок, ми маємо на увазі якийсь розумний період. На нашу думку - всіх п'яти націй і взагалі встановлена практика - ми можемо говорити десь про місяць, коли дається право цій нації спробувати видобути інформацію і поділитися з групами розслідування. На сьогодні вже минув понад місяць, і ми вважаємо, що ми маємо достатньо підстав говорити про те, що Іран не має достатніх технічних і людських та інших можливостей для того, щоб отримати необхідну нам інформацію", - сказав глава МЗС України Пристайко на прес-конференції після зустрічі з міністром закордонних справ Канади Франсуа-Філіппом Шампанем у Києві в середу.

Він зазначив, що саме у зв'язку з цим МЗС і РНБО України активно працюють над тим, щоб забрати чорні скриньки збитого літака "МАУ". "Україна має забрати ці чорні скриньки, щоб допомогти з розслідуванням і встановити зрештою правду", - сказав він.

За словами міністра, цю роботу буде завершено найближчим часом, і про результати буде повідомлено.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА