20:43 04.03.2020

ЄС подбає про те, щоб кордони союзу залишалися закритими перед новою міграційною хвилею

2 хв читати
ЄС подбає про те, щоб кордони союзу залишалися закритими перед новою міграційною хвилею

Влада ЄС не має наміру відкривати зовнішні кордони для нового припливу нелегальних іммігрантів, заявив у середу глава МЗС Франції Жан-Ів Ле Дріан.

"Межі Греції і Шенгенська зона залишаться закритими, а ми будемо гарантувати - вони залишаться закритими", - наводять французькі ЗМІ слова міністра, адресовані депутатам верхньої палати парламенту Франції.

Водночас він закликав президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана в зв'язку зі сформованою ситуацією прояснити свої наміри перед союзниками Анкари в НАТО, а не вимагати від них підтримки, поки Туреччина односторонньо діє в Сирії.

"Нам потрібно швидко провести чесні і відкриті дискусії з Туреччиною, щоб зрозуміти, хто які позиції займає, і де наші інтереси збігаються, а інакше ми нічого не досягнемо", - зазначив міністр.

Туреччина минулого тижня оголосила, що країна відкрила кордони з ЄС для біженців, оскільки нездатна впоратися з новою хвилею мігрантів з Сирії. Після цього тисячі нелегалів ринули до кордону з Грецією.

За даними грецької влади, на кордоні Туреччини та Греції в середу зібралося близько 15 тис. мігрантів. Вони стверджують, що запобігли понад 28 тис. спробам перетнути кордон і затримали 220 осіб, які потрапили на територію Греції.

Кількість мігрантів, які перетнули кордон Туреччини і Греції, в середу склала вже 135,8 тис. осіб, повідомляло агентство "Анадолу" з посиланням на главу МВС Туреччини Сулеймана Сойлу. У вівторок повідомлялося про 130,5 тис. мігрантів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА