21:03 04.03.2020

Апеляційний суд звільнив під домашній арешт харківського патрульного, який стріляв у переслідуване авто і поранив пасажира

2 хв читати
Апеляційний суд звільнив під домашній арешт харківського патрульного, який стріляв у переслідуване авто і поранив пасажира

Полтавський апеляційний суд пом'якшив запобіжний захід командиру роти управління патрульної поліції в Харківській області Андрію Бондарцову, який під час переслідування автомобіля "Subaru Forester", за кермом якого імовірно був п'яний водій, важко поранив пасажира машини.

"Сторона захисту просила змінити запобіжний захід на особисте зобов'язання. Прокурор заперечував і просив залишити (запобіжний захід - ІФ) утримання під вартою. Суд задовольнив апеляційну скаргу захисту частково і призначив більш м'який запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту", - сказав кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" тимчасово виконуючий обов'язки начальника прес-сектора управління патрульної поліції в Харківській області Дмитро Гайдук.

Як повідомлялося, в ніч на 13 лютого екіпаж патрульних поліцейських отримав інформацію про те, що троє чоловіків розпивають алкогольні напої і мають намір їхати на автомобілі "Subaru".

Співробітники патрульної поліції, які виїхали на місце, знайшли цих людей і авто, але водій "Subaru" спробував втекти від правоохоронців. Він не реагував на їхні вимоги зупинитися. Почалося переслідування. В полі біля с.Хролі авто патрульних застрягло. Старший лейтенант поліції спробував зупинити "Subaru" і 3 рази вистрілив у нього. В результаті, пасажир автомобіля отримав два проникаючі поранення в спину і поперек з розривом правої легені.

За даним фактом було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.365 КК України.

Кримінальне провадження розслідує територіальне управління ДБР в Полтаві. Процесуальне керівництво здійснює прокуратура Харківської області.

Крім того, перевіряється інформація про те, що водій переслідуваного авто направив машину на командира роти і наїхав на нього, через що той і почав стріляти. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) КК України.

14 лютого Жовтневий райсуд Полтави взяв під варту без можливості внесення застави командира роти УПП в Харківській області Андрія Бондарцова.

Пізніше захист Бондарцова повідомив, що водій і пасажири авто, по яких патрульний відкрив вогонь, були в стані наркотичного сп'яніння.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА