08:14 05.03.2020

Палата представників Конгресу США схвалила виділення $ 8,3 млрд на боротьбу з коронавірусом

2 хв читати
Палата представників Конгресу США схвалила виділення $ 8,3 млрд на боротьбу з коронавірусом

Палата представників Конгресу США в середу схвалила пакет заходів з боротьби зі спалахом коронавірусу COVID-19 на суму $ 8,3 млрд, повідомляє The Wall Street Journal.

За міжпартійний законопроект проголосували 415 членів нижньої палати парламенту, проти - двоє.

Документ передбачає фінансування розробки способів лікування захворювання на $ 3 млрд, ще $ 2,2 млрд виділять центрам з контролю і профілактики захворювань США на роботу зі стримування поширення захворювання. Крім того, $ 1 млрд буде спрямований на боротьбу з коронавірусом за кордоном.

На додаток до виділених на різні заходи $ 7,8 млрд проект передбачає низку послаблень у рамках програми медичного страхування Medicare, завдяки чому більше пацієнтів зможуть отримати дистанційну допомогу. Витрати на це оцінюються в $ 500 млн.

Минулого тижня Білий дім планував витратити на боротьбу з коронавірусом значно меншу суму - $ 2,5 млрд, однак американські законодавці вирішили, що це занадто мало. Президент США Дональд Трамп в результаті заявив, що підпише будь-який законопроект, який схвалить Конгрес.

Крім того, WSJ пише про суперечку навколо вартості вакцини від COVID-19, що розробляється в США, між демократами і республіканцями. Перші наполягали на тому, щоб у препарату була доступна ціна, другі ж зазначали те, що контроль за вартістю може уповільнити розробку. Підсумковий варіант законопроекту передбачає виділення $ 300 млн на держзакупівлі вакцини та інших ліків, щоб забезпечити до них доступ населення.

У США, за останніми даними, зареєстровано 153 випадки зараження коронавірусом, 11 осіб померли.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА