08:41 05.03.2020

Харків'яни, координовані громадянином РФ, викрадали гроші з банківських карток

2 хв читати
Харків'яни, координовані громадянином РФ, викрадали гроші з банківських карток

У Харкові Служба безпеки України блокувала протиправну діяльність групи, яка, використовуючи скіммери (мініатюрні зчитувальні переносні пристрої), викрадала гроші з банківських карток.

"Співробітниками підрозділу кібербезпеки і слідчими української спецслужби встановлено, що координував дії злочинної групи громадянин Російської Федерації через популярний мобільний месенджер", - написав на своїй сторінці в Facebook начальник прес-центру УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

За даними спецслужби, росіянин познайомився на одному з хакерських форумів з двома харків'янами. За його розпорядженням вони купили скіммерне обладнання, призначене для негласного зчитування даних пластикової карти і відеофіксації PIN-кодів карт, що вводяться клієнтами банківських установ.

Учасники групи непомітно встановлювали спеціальні технічні пристрої на банкоматах і терміналах самообслуговування одного з державних банків і отримували необхідну технічну і персональну інформацію для виготовлення підроблених дублікатів банківських карт, які потім використовували, щоб зняти з рахунків чужі гроші.

Співробітники СБУ затримали одного з учасників групи згідно зі ст. 208 КПК України при спробі зняття готівки в одному з харківських банкоматів. В ході обшуків за місцями проживання фігурантів справи правоохоронці вилучили скіммерне обладнання, підроблені банківські картки тощо.

Наразі слідчими УСБУ в Харківській області вирішується питання про повідомлення фігурантам справи про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 359 (незаконне придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації) Кримінального кодексу України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА