12:49 05.03.2020

В Україні заборонятимуть масові заходи у зв'язку з коронавірусом

2 хв читати
В Україні заборонятимуть масові заходи у зв'язку з коронавірусом

В Україні вводитимуть протиепідемічні заходи із забороною масових заходів, заявляє заступник міністра охорони здоров'я країни, головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

"Найближчим часом, на жаль, ми будемо змушені вводити обмежувальні протиепідемічні заходи. Ми заборонятимемо проведення масових заходів, конференцій, спортивних заходів, закриватимемо тимчасово школи на обмежувальні протиепідемічні заходи... щоб зменшити масові скупчення людей, оскільки всі ми знаємо, що вірус передається повітряно-крапельним шляхом", - сказав Ляшко в четвер у Нових Санжарах (Полтавська обл.) під час зустрічі з евакуйованими із КНР людьми, які завершили обсервацію.

Президент України Володимир Зеленський, який також прибув до Нових Санжар, привітав всіх, хто пройшов карантин у Нових Санжарах, порадів, що всі здорові, а також подякував лікарям і службам, які забезпечували карантинні заходи.

"Я загалом дуже радий, що саме тут не було жодного випадку коронавірусу", - сказав Зеленський.

Президент наголосив, що наразі серйозну роботу проводять прикордонники, контролюючи ситуацію на кордоні з коронавірусом.

Глава держави також закликав українців подорожувати всередині країни, щоб не наражатися на ризик бути зараженим коронавірусом.

"Мені здається зараз той час, коли можна зайнятися туризмом всередині нашої держави... У нас багато місць, де можна чудово відпочити якийсь час, доки ця вірусна історія пройде", - сказав він.

При цьому президент додав: "Порівняно з багатьма країнами Європи, у нас найменша кількість випадків (коронавірусу - ІФ), і ми це контролюємо".

Ляшко також повідомив, що стан чоловіка у Чернівцях, у якого було діагностовано коронавірус, стабільний.

Крім того, досліджують у лабораторії ще майже 10 зразків, у яких за клінічними симптомами може бути підозра на коронавірусну інфекцію.

Ляшко також нагадав українцям, що немає необхідності носити маски.

"Маски - це не захист, це оманливе відчуття безпеки. Маска надівається лише на людину, у якої є симптоми гострої респіраторної вірусної хвороби, і саме в цьому випадку її необхідно носити. Ми не маємо створювати ажіотаж там, де його не має бути. Купуйте мило і мийте руки з милом, обробляйте руки антисептиком", - підсумував він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Російські війська минулої доби двічі намагалися штурмувати острів Нестрига в Херсонській області, відступили з втратами - Плетенчук

У Харківській області 1 людина загинула і 9 постраждали внаслідок ворожих обстрілів - голова ОВА

У прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей за минулу добу зафіксовано 42 обстріли з боку РФ - ОК "Північ"

П'ять громад Сумщини обстріляли окупанти вранці та вночі

ЗС України за добу ліквідували 1260 окупантів

Окупанти за добу завдали 246 ударів по 12 населених пунктах Запорізької області

Ворог обстріляв 18 населених пунктів Херсонської області

У Павлоградському районі знищили 5 БПЛА, постраждали двоє людей

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 119 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 34 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила п’ять ракетних і 105 авіаударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА