17:11 05.03.2020

Переважна більшість українців вважають, що найважливіше завдання жінок - турбота про дім і сім'ю, а чоловіків - заробляти гроші

2 хв читати
Переважна більшість українців вважають, що найважливіше завдання жінок - турбота про дім і сім'ю, а чоловіків - заробляти гроші

Абсолютна більшість українців погоджуються з твердженням, що найважливіше завдання жінки - піклуватися про дім і сім'ю (83%), і що найважливіше завдання чоловіка - це заробляння грошей (75%).

Як свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг" наприкінці лютого, 78% згодні з тим, що жінки частіше за чоловіків приймають рішення, керуючись емоціями.

67% згодні з тим, що неприпустимо, коли чоловіки плачуть (25% - не згодні). 68% згодні, що жінки мають менше свободи через сімейні зобов'язання (27% - не згодні).

З тезою, що жінки зацікавлені менше за чоловіків у обійманні відповідальних політичних посад, згодні 51% (не згодні 34%). З твердженням, що жінки не мають відповідних знань і навичок, щоб обіймати відповідальні посади в політиці, не згодні майже 2/3 опитаних, згодна - чверть.

На думку опитаних, найчастіше в їхній сім'ї (парі) жінка готує їжу (64%). Лише близько чверті зазначили, що ця роль у їхньому союзі поділена порівну. Обов'язки з виховання дітей і заняття господарськими справами також, на думку опитаних, покладені на жінок (52% і 43% відповідно).

Водночас щодо виховання дітей, на відміну від господарських справ, опитані дещо частіше зазначали, що ця роль поділена в їхній парі порівну.

Більше ніж половина опитаних вважають, що в їхній родині (парі) більше заробляє саме чоловік, 23% - такої думки про жінок, 17% - вважають, що обидва заробляють приблизно однаково.

"У динаміці з 2015 року спостерігається поступове зменшення кількості тих, хто вважає, що готуванням їжі, господарством і вихованням дітей частіше займається жінка. Незважаючи на це зростає кількість тих, хто вважає, що жінки мають більше вільного часу, керують у сім'ї та заробляють більше грошей", - зазначають соціологи.

При цьому вони зауважують, що про розподіл таких ролей як приготування їжі, заняття господарськими справами і виховання дітей, думки чоловіків не сильно відрізняються від думок жінок. Зате про керівництво в сім'ї та заробіток грошей спостерігається зовсім протилежне бачення цих ролей в обох статей.

Опитування проводила група "Рейтинг" 21-25 лютого 2020 року. Було опитано 2000 респондентів. Особисте формалізоване інтерв'ю (face-to-face). Похибка репрезентативності дослідження не більше ніж 2,2%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог завдав ударів по Одеській області ймовірно ракетами Х-59, поранено 5 осіб, серед них дитина - Сили оборони півдня

Окупанти протягом дня обстрілювали Нікопольський район, є руйнування - Дніпропетровська ОВА

Відомо про трьох постраждалих, серед них дитина, в результаті ракетного удару по Одесі - ОВА

У результаті денного обстрілу Харкова пошкоджено гаражі, постраждалих немає - Синєгубов

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА