19:04 05.03.2020

Офіс генпрокурора спростував інформацію про непризначення прокурорів у понад тисячі кримінальних проваджень

2 хв читати
Офіс генпрокурора спростував інформацію про непризначення прокурорів у понад тисячі кримінальних проваджень

Офіс генерального прокурора спростував заяву в. о. директора Державного бюро розслідувань (ДБР) Ірини Венедіктової щодо непризначення прокурорів у понад тисячі кримінальних проваджень.

"Офіс генерального прокурора вважає за необхідне повідомити, що інформація, озвучена в. о. директора ДБР Іриною Венедіктовою на позачерговому засіданні Верховної Ради України 4 березня 2020 року про начебто непризначення прокурорів у понад тисячі кримінальних проваджень, які розслідують слідчі Державного бюро розслідувань, не відповідає дійсності", - заявляє прес-служба Офісу генпрокурора.

В офісі зазначають, що причиною цієї проблеми є несвоєчасне направлення слідчими територіальних управлінь ДБР до органів прокуратури повідомлень про початок досудового розслідування, а також неналежне визначення керівниками ДБР керівника органу прокуратури - так, замість регіональної прокуратури безпідставно визначається Офіс генерального прокурора.

"Унаслідок цього керівники регіональних прокуратур (через технічні особливості ЄРДР) навіть не бачать цих проваджень, а тому відбуваються певні зволікання з призначенням прокурорів. Це відбувається навіть попри те, що до ДБР неодноразово направляли листи про порядок направлення повідомлень про початок досудових розслідувань для визначення прокурорів у зазначених провадженнях", - заявляють у прокуратурі.

В Офісі генпрокурора наголосили, що ці обставини не завдали ніякої шкоди в жодному з кримінальних проваджень і не вплинули на процес збирання доказів у них.

Як повідомлялося, на засіданні Верховної Ради 4 березня Венедіктова звинуватила Офіс генпрокурора в неналежній організації роботи. "Організація роботи Офісу генпрокурора побудована таким чином, що нині понад тисячі проваджень ДБР не призначено процесуальних керівників, і, відповідно, розслідування заблоковане, але найстрашніше в цій ситуації, що генеральний прокурор заперечує цей факт", - зазначила Венедіктова, уточнивши, що у 1272 провадженнях не призначено процесуальних керівників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА