20:20 05.03.2020

У "Євросолідарності" заявили про політичні переслідування з метою знищення опозиції

2 хв читати
У "Євросолідарності" заявили про політичні переслідування з метою знищення опозиції

Президент України Володимир Зеленський намагається знищити опозицію через політично мотивовані кримінальні розслідування, вважає народний депутат фракції "Європейська солідарність" Вікторія Сюмар.

"Напевно, це страх політичної конкуренції насамперед. І бажання зачистити як інформаційне, так і політичне поле від тих політиків, які можуть бути ефективними, які можуть рухати Україну в бік інтеграції з Європейським Союзом, і які мають відповідні політичні команди, які можуть змінити ситуацію в країні", - заявила Сюмар в ефірі телеканалу "Прямий", повідомляє прес-служба "Євросолідарності".

Вона наголосила, що Зеленський намагається знищити все опозиційне поле.

"І в першу чергу лідера опозиції, яким очевидно на сьогодні є Петро Порошенко. Саме тому його намагаються зачистити шляхом політично мотивованих переслідувань", - наголосила Сюмар.

Як повідомлялося, 20 листопада Державне бюро розслідувань оприлюднило повний перелік кримінальних проваджень, де фігурує Порошенко, зокрема: зловживання службовим становищем і втручання в діяльність суддів судів України шляхом несвоєчасного призначення їх на посаду, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді безпідставної виплати коштів із держбюджету України на виплату їм заробітної плати; неправомірний вплив на проведення конкурсу з відбору кандидатів для призначення членів Вищої ради правосуддя в період березня-травня 2019 року: проведення конкурсу в короткі терміни і ухвалення, можливо, незаконних рішень про зміну порядку проведення конкурсу; втручання в діяльність суддів Окружного адмінсуду Київ з боку президента України, членів РНБО щодо рішення про скасування націоналізації ПриватБанку.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА