22:08 05.03.2020

Зеленський: Україна передала в Мінську список з 200 осіб для майбутнього обміну

2 хв читати
Зеленський: Україна передала в Мінську список з 200 осіб для майбутнього обміну

Президент України Володимир Зеленський повідомив про кількість передбачуваних для майбутнього обміну людей, список яких українська сторона передала в Мінську, повідомляє сайт глави української держави.

"Ми передали в Мінську список з понад 200 осіб. Це дуже важливо. Ми дізнались імена цих людей, де вони перебувають. Ми не знаємо, коли і з яких регіонів ми повернемо цих людей, але ми, безумовно, хочемо цього", - сказав Зеленський в інтерв'ю турецькому телевізійному каналу "ТРТ".

Він зазначив, що деякі люди, яких Україна хоче обміняти, могли вже померти.

"Деяких катували, ми не знаємо, хто там є. Але, на жаль, знаємо, що зможемо повернути тільки тіла деяких з цих людей. У Мінській групі є люди, які працюють над усіма цими питаннями", - сказав він.

Зеленський зазначив, необхідність використання всіх дипломатичних засобів для припинення війни і повернення людей.

"Дуже важливо говорити про місця розведення військ. Я маю на увазі те, що в минулому році ми визначили три гуманітарні зони розведення. Є ще три точки, про які ми говоримо", - зазначив глава держави.

Також, за його словами, між Україною і Росією триває обговорення питання прав кримських татар, які перебувають на території окупованого Криму. Це питання залишається найскладнішим у переговорах, без якого говорити про територіальну цілісність України неможливо.

"Коли я брав участь в нормандській зустрічі, я порушував це питання, але всі говорили про Донбас, про те, як зупинити війну на Донбасі. Криму там не було, в жодній домовленості не було. Крим для нас - стратегічне питання. Ми не можемо говорити про територіальну цілісність України, не обговорюючи питання Криму", - сказав Зеленський.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Директор ЦРУ Бернс попереджає, що Україна може програти війну з Росією до кінця року, якщо США не надішлють більше допомоги

Зеленський нагородив Алена Делона орденом "За заслуги "

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА