17:09 06.03.2020

Із 7 березня на КПВВ на Донбасі вводять обмеження через зростання кількості хворих, уражених коронавірусною інфекцією

2 хв читати
Із 7 березня на КПВВ на Донбасі вводять обмеження через зростання кількості хворих, уражених коронавірусною інфекцією

У зв'язку з поширенням на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей випадків захворювання на гострі респіраторні захворювання, збудником яких, ймовірно, є коронавірус, за наказом командувача об'єднаних сил на контрольних пунктах в'їзду-виїзду з тимчасово окупованих територій із 07:00 7 березня 2020 року вводять тимчасові обмеження щодо перетину КПВВ.

"Усі особи, які перетинатимуть лінію розмежування через КПВВ, проходитимуть процедуру огляду і температурного сканування, і в разі виявлення ознак, схожих на симптоми ураження коронавірусною інфекцією, до таких осіб будуть вжиті обмежувальні заходи, спрямовані на захист їхнього здоров'я та недопущення занесення коронавірусу на територію України", - повідомляє прес-центр штабу Операції об'єднаних сил на своїй сторінці у Facebook у п'ятницю.

При цьому, йдеться в повідомленні, громадян України, які мають реєстрацію на підконтрольній уряду України території, в разі підозри на ураження коронавірусною інфекцією, доставлятимуть до визначеного спеціалізованого лікувального закладу. Для цього на кожному КПВВ чергує обладнана машина швидкої допомоги з підготовленим медичним персоналом.

"У разі виявлення ознак, схожих на ураження коронавірусною інфекцією в осіб, які прямують із тимчасово окупованих територій і не мають реєстрації на підконтрольній уряду України території, таким особам не буде надано дозвіл на прохід (проїзд) через КПВВ", - наголошують у прес-центрі ООС.

Громадян, які проживають на підконтрольній уряду України території, командування об'єднаних сил закликає без нагальної потреби не відвідувати тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей.

"Повідомляємо, що в разі погіршення епідеміологічної ситуації на тимчасово окупованих територіях російсько-окупаційні адміністрації не зможуть взяти її під контроль через гостру нестачу кваліфікованого медичного персоналу та спеціалізованого обладнання і медикаментів", - попереджають в ООС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США вже почали постачати боєприпаси Україні, їх буде доставлено протягом кількох днів - Пентагон

ПК "Південь": у Херсонській області знищено розвідувальний БПЛА "Орлан-10", в Одеській - БПЛА "ZALA"

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинули п’ятеро людей, вісім поранено

"Укрзалізниця" скасувала зміни в русі поїздів, запроваджені через обстріли Харківщини

Підозрюваного в хабарництві заступника голови Запорізької облради відсторонено від посади - САП

ISW: Є реальна загроза захоплення Часового Яру, хоча армія РФ не може зробити це швидко

Нелегальні онлайн-казино атакують компанію Favbet - заява

Міністра агрополітики Сольського взято під варту з альтернативою застави 75,7 млн грн

За добу на Харківщині 13 постраждалих у результаті ворожих обстрілів

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, шестеро поранених

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА