08:04 07.03.2020

У Львові затримали торговців зброєю

2 хв читати
У Львові затримали торговців зброєю

Співробітники Служби безпеки України припинили у Львівській області діяльність злочинної групи, що займалася торгівлею зброєю і боєприпасами.

"За попередньою версією слідства, протиправний бізнес організував власник однієї з львівських туристичних фірм разом зі своїм знайомим, колишнім військовослужбовцем ЗСУ. Через закордонні зв'язки відставник закуповував в одній з європейських країн зброю і нелегально переправляв її в Україну. Комерсант відповідав за пошук "клієнтів" і безпосередньо організовував збут зброї. Покупцями були переважно представники місцевих кримінальних кіл", - повідомляє прес-служба управління СБУ у Львівській області.

За даними спецслужби, зловмисники залучили до протиправної діяльності, як кур'єра, місцевого безробітного.

Як зазначено в повідомленні, власника туристичної фірми правоохоронці затримали 5 березня в центрі Львова під час продажу двох пістолетів-автоматів "Скорпіон" і двох пістолетів "Соколув і Лагер" чеського і вітчизняного виробництва, чотирьох магазинів, патронів до них. За нелегальний товар зловмисник планував отримати $ 8,7 тис.

Раніше правоохоронці зафіксували два факти продажу вогнепальної зброї та боєприпасів.

Під час п'яти обшуків, проведених за місцем проживання учасників групи у Львові і області, вилучено автомат АК-47, пістолет Smith & Wesson, гранату, велику кількість набоїв, а також холодну і колекційну зброю без документів. Зараз виявлені засоби ураження, спрямовані для проведення відповідних експертиз.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, носіння, виготовлення або збут зброї без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України, вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру у вчиненні злочину.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА