12:22 07.03.2020

На борту круїзного лайнера "Grand Princess" перебувають 49 українців - МЗС України

2 хв читати
На борту круїзного лайнера "Grand Princess" перебувають 49 українців - МЗС України

На борту круїзного лайнера "Grand Princess" перебуває 49 громадян України, наразі Генеральне консульство України в Сан-Франциско з'ясовує інформацію про можливу наявність серед інфікованих українських громадян, повідомили в МЗС.

"За інформацією Державного департаменту США, на борту круїзного лайнера "Grand Princess" перебуває 49 громадян України. Зараз Генеральне консульство України в Сан-Франциско з'ясовує інформацію про можливу наявність серед інфікованих осіб громадян України", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі МЗС в суботу.

Згідно з повідомленням, наразі лайнер "Grand Princess" стоїть на рейді біля берегів Північної Каліфорнії і на борту судна перебувають 3500 осіб, громадяни 54 країн світу (1100 членів екіпажу, 2400 пасажирів). Компетентні органи штату Каліфорнія ухвалили рішення про перевірку пасажирів лайнера на наявність ознак коронавірусної пневмонії через перший летальний випадок, оскільки людина, що померла, відпочивала в лютому на цьому судні.

"У зв'язку з цим, місцева влада ухвалила рішення про тимчасову заборону на вхід в гавань Сан-Франциско зазначеного судна. Вертольотами берегової охорони США на борт лайнера були доставлені тести на COVID - 19 з метою перевірки всіх пасажирів, які потенційно могли контактувати з померлим у Каліфорнії чоловіком, а також з тією категорією осіб, які мають перші ознаки респіраторної інфекції", - наголошується в повідомленні.

Залежно від результатів тестів буде ухвалено відповідне рішення про відправку на карантин частини пасажирів або всього судна, наголосили в МЗС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА