19:21 07.03.2020

Іранський студент вилікувався від коронавірусу і буде виписаний з лікарні

2 хв читати
Іранський студент вилікувався від коронавірусу і буде виписаний з лікарні

У Білорусі один із заражених коронавірусом - іранський студент - видужав і буде виписаний з лікарні наприкінці наступного тижня, повідомили в прес-службі МОЗ республіки в суботу.

"З радістю повідомляємо, що у студента з Ірану отримано перший негативний результат на наявність РНК коронавірусу. Нині пацієнт почувається задовільно", - зазначають у прес-службі.

У відомстві нагадали, що саме ця молода людина стала першим пацієнтом в Білорусі, у якої було діагностовано це захворювання.

У МОЗ нагадали, що, згідно з чинними в світі підходами до лікування пацієнтів із коронавірусною інфекцією, вони можуть бути виписані після 14 днів з моменту встановлення діагнозу і після двох негативних лабораторних тестів.

"Виписка пацієнта запланована на кінець наступного тижня. Тому навчання в білоруському університеті цей студент почне трохи пізніше своїх однокурсників", - уточнили в прес-службі.

У МОЗ зазначили, що це ж правило стосується і його одногрупників та педагогів - "контактів першого рівня". "За ними сьогодні спостерігають медики, всі вони почуваються задовільно, клінічних та лабораторних ознак інфекції не виявлено. Вони зможуть приступити до занять і роботи після закінчення 14-денних карантинних заходів", - додали в прес-службі.

Всі контакти "першого рівня" також продовжать перебувати в лікарні до кінця терміну карантину.

У МОЗ також повідомили, що всі шість пацієнтів з лабораторно підтвердженим діагнозом - коронавірусна інфекція, почуваються задовільно: ознак захворювання немає, температура тіла нормальна. "Триває їх регулярне клінічне та лабораторне обстеження. Після закінчення 14-денного карантину і 2-х негативних результатів тестування вони також можуть бути виписані", - додали в прес-службі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА