19:04 08.03.2020

США довіряють правосуддю Нідерландів у розгляді справи про загибель малазійського "Боїнга"

2 хв читати
США довіряють правосуддю Нідерландів у розгляді справи про загибель малазійського "Боїнга"

США не сумніваються в неупередженості судової системи Нідерландів в тому, що стосується розгляду справи про загибель в 2014 році малазійського авіалайнера в небі над Україною, заявив у неділю держсекретар США Майк Помпео.

"Винні в знищенні рейсу MH17 компанії Malaysia Airlines, яке трагічним чином обірвало 298 невинних життів, повинні понести відповідальність. США впевнені в судовій системі Нідерландів і закликають всі країни повністю співпрацювати з розслідуванням цієї трагедії", - написав він у Twitter.

9 березня в Гаазі в судовому комплексі "Схіпхол" почнеться судовий процес у справі про катастрофу на Донбасі влітку 2014 року малазійського Boeing-777.

Літак Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий в небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 людей, усі вони загинули. Дві третини пасажирів - піддані Нідерландів. Розслідування причин катастрофи веде ССД, до якої увійшли представники правоохоронних органів України, Нідерландів, Бельгії, Австралії і Малайзії.

У вересні 2016 року група оприлюднила висновки, стверджуючи, що лайнер був збитий ракетою, запущеною з ЗРК "Бук", а рік тому оголосила про приналежність "Бука" до російської 53-ї зенітно-ракетної бригади, що дислокується в Курську.

Слідча група 19 травня 2019 року назвала чотирьох підозрюваних у причетності до загибелі авіалайнера: росіяни Ігор Гіркін (Стрєлков), Сергій Дубинський, Олег Пулатов і українець Леонід Харченко. Вони оголошені в міжнародний розшук і будуть притягнуті до відповідальності за крах рейсу MH17 і загибель всіх пасажирів за статтями 168 і 289 Кримінального кодексу Нідерландів, йдеться в заяві ССД. Як зазначають нідерландські ЗМІ, вони обвинувачуються у вбивстві і ненавмисному вбивстві.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА