14:02 09.03.2020

Час, необхідний для ухвалення рішення в судовій справі щодо МН17, займе більше ніж 14 днів

2 хв читати
Час, необхідний для ухвалення рішення в судовій справі щодо МН17, займе більше ніж 14 днів

Головуючий у судовому процесі над чотирма обвинуваченими у причетності до трагедії рейсу МН17 суддя Гендрік Стейнгаус (Hendrik Steenhuis) упевнений, що для ухвалення рішення у справі про причетність цих осіб до трагедії знадобитися більше часу, ніж зазвичай – понад 14 днів.

Як передає із зали суду власний кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", про це суддя повідомив у понеділок під час першого судового засідання. "Рішення суду зазвичай оголошується через 14 днів після слухань. У цьому випадку це займе більше часу", - оголосив Стейнгаус.

Головуючий суддя повідомив про те, в якій послідовності відбуватимуться ті чи інші дії в суді, після чого він проаналізував, чи було належним чином поінформовано підозрюваних. Як відомо, це три громадянина Росії та один українець - Ігор Гіркін (Стрєлков), Сергій Дубінський, Олег Пулатов і Леонід Харченко.

Стейнгаус констатував, що ніхто з підозрюваних до суду не з'явився. Після чого він поставив запитання двом адвокатам, чи повною мірою вони представляють інтереси Олега Пулатова, на що отримав ствердну відповідь. Повідомивши всі деталі того, як доставляли обвинувачення підозрюваним, суддя дійшов висновку, що повістки доставляли належним чином і вчасно. Тоді як "не було жодних ознак про те, що Гіркін і Харченко отримали повістки, Дубінському було відомо про те, що він має з'явитися до суду". "Суд не сумнівається, що їм всім відомо про цей суд. Незважаючи на те, що вони знали, вони утрималися від присутності", - констатував суддя.

Після цього він надав слово обвинуваченню. Представник прокуратури заявила, що ці четверо причетні до організації доставки смертельної зброї. "Вони організували смертельну зброю – "Бук" було транспортовано до України й доставлено на місце, звідки було запущено ракету і збито МН17. Вони також залучені до повернення зброї", - сказала вона. А тому вони обвинувачуються в смерті всіх, хто перебував на борту МН17. Представник прокуратури зачитала імена загиблих.

Літак Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий у небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. Всі 298 людей, які перебували на борту, загинули. Дві третини пасажирів - піддані Нідерландів

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА