14:20 09.03.2020

Слідство продовжує встановлювати інших відповідальних за трагедію МН17

2 хв читати
Слідство продовжує встановлювати інших відповідальних за трагедію МН17

Слідство продовжує встановлювати інших можливих винних у загибелі рейсу МН17, констатує голова Спільної слідчої групи Фред Вейстербейке.

"Суд розпочався над чотирма обвинуваченими, але слідство стосовно можливих інших підозрюваних триває в декількох напрямах. Ми хочемо встановити всю правду. Щодо чотирьох у нас є надійна справа, але ми продовжуємо шукати інші докази й інших підозрюваних", - сказав він власному кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" в перерві судового процесу щодо МН17, який розпочався вранці у понеділок у судовому комплексі Схіпголу (Нідерланди).

За його словами, слідство працює за двома напрямами.

"Насамперед ми дивимося в напрямі можливої команди, людей, які оперували "Буком", а також шукаємо інформацію щодо тих, хто був залучений до того факту, що "Бук" було транспортовано до України, і хто віддав для цього наказ. Це два напрями, за якими ми працюємо", - підсумував прокурор.

Як повідомлялося раніше, напередодні судового процесу, в неділю, в Амстердамі країни-учасниці Об'єднаної слідчої групи, які розслідують трагедію рейсу МН17, уклали угоду про продовження співпраці.

"Напередодні судового розгляду, який розпочнеться в понеділок, 9 березня, представники п'яти слідчих органів Австралії, Бельгії, Малайзії, України та Нідерландів уклали Угоду про продовження роботи Об'єднаної слідчої групи (ОСГ)", - повідомила генпрокуратура Нідерландів.

У прокуратурі зазначили, що продовження роботи слідчої групи "гарантує, що розслідування за фактом загибелі MH17 буде продовжено без упину і паралельно з судом над чотирма підозрюваними".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА