19:25 09.03.2020

У Запоріжжі померла 10-річна дівчинка, на яку в парку впала дерев'яна скульптура

2 хв читати
У Запоріжжі померла 10-річна дівчинка, на яку в парку впала дерев'яна скульптура

10-річна дівчинка померла в запорізькій лікарні після того, як на неї 8 березня в місцевому парку "Дубовий гай" впала дерев'яна скульптура, повідомили в понеділок в прес-службі Головного управління Національної поліції в Запорізькій області.

За попередніми даними, на дитину впала дерев'яна статуя ведмедя, яка не була закріплена, від чого дівчинка отримала важкі травми. Поліція відкрила кримінальне провадження за статтями 367 (службова недбалість) і 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Триває слідство.

Директор комунального підприємства "ЦПКіВ "Дубовий гай" Олег Комаренко розповів агентству, що впала на дитину скульптура була демонтована ще 5 березня, оскільки хиталася, після чого лежала на землі в очікуванні переміщення на подвір'я.

"Як демонтована статуя знову там опинилася - у нас є відео за всі ці дні, і там видно, що якась група з 5-6 чоловік цю статую поставила, грубо кажучи, на попа. Слідство вилучило всі ці відеозаписи. Того, що демонтовану статую повернули на майданчик, наші співробітники не помітили. Скульптури не були на балансі парку. Прибрали статую - а вона з'являється, і чому дівчинка на неї стрибнула: я думаю, що це нещасний випадок", - сказав він.

Комаренко також повідомив, що, судячи з наявного в парку відео з камер відеоспостереження, 8 березня о 14:10 двоє дівчаток, батьки яких сиділи і святкували в кафе на відстані близько 150 метрів, прибігли на майданчик, одна полізла на дерево, інша на статую, і статуя впала.

У парку повідомили, що низку дерев'яних скульптур було встановлено в парку "Дубовий гай" в 2013 році після проведення в ньому фестивалю дерев'яної скульптури.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА