21:00 09.03.2020

Глава ЄК задоволена координацією роботи з країнами ЄС в боротьбі проти Covid-19

2 хв читати
Глава ЄК задоволена координацією роботи з країнами ЄС в боротьбі проти Covid-19

Європейська комісія проводить щотижня наради високого рівня, щоб стежити за тим, які оперативні дії потрібні для попередження поширення коронавірусу, повідомила голова ЄК Урсула фон дер Ляєн.

"Я констатую з великим задоволенням, що на місцях вдаються до процедур, що є чудовий зв'язок, чудовий аналіз заходів, які повинні бути прийняті", - сказала глава ЄК у понеділок в Брюсселі на прес-конференції з нагоди перших 100 днів роботи на чолі Єврокомісії.

"Не всі рішення, прийняті в державах-членах, ідентичні. Це зрозуміло. Але зв'язок і координація між 27 державами-членами та між цими країнами і комісією тепер функціонує ефективним чином і без перешкод", - заявила голова ЄК.

На питання про вдосконалення заходів реагування, зокрема, обліку кризи коронавірусу в довгостроковому бюджеті ЄС на 2021-2027 роки, фон дер Ляєн відповіла, що важко передбачити, якою виявиться нова криза. "Завдання для нас у комісії бути завжди готовими, реагувати за допомогою добре відпрацьованих моделей, і коронавірус - типовий приклад цього. Ми використовували моделі, які існували для інших криз. Ми об'єднали їх для реакції. Але сьогодні ми не знаємо, якою буде наступна криза", - пояснила глава Єврокомісії.

Відповідаючи на питання, якими податковими та бюджетними заходами Єврокомісія долатиме економічні наслідки епідемії коронавірусу, що загрожує рецесією, вона сказала, що ЄК перебуває в постійному контакті з владою держав-членів, представниками промисловості та іншими партнерами.

"Що стосується макроекономічної сторони, я перебуваю в тісному контакті з (головою Європейського центрального банку - ІФ) Крістін Лагард. Ми готуємо нараду міністрів фінансів, яка відбудеться наступного тижня. Вони обговорять ситуацію і можливі дії на рівні Європейського союзу", - повідомила фон дер Ляєн.

За її словами, вивчаються можливості застосування в умовах гнучкого підходу до вимог бюджетної дисципліни, вивчаються можливі перспективи дій в надзвичайних обставинах. "Звичайно, є також координація реакції і дій на всіх рівнях", - пояснила голова Єврокомісії.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА