11:44 10.03.2020

У світі зафіксовано понад 114 тис. випадків зараження новим коронавірусом, більше ніж 64 тис. пацієнтів вилікувалися - дані Університету Гопкінса

5 хв читати
У світі зафіксовано понад 114 тис. випадків зараження новим коронавірусом, більше ніж 64 тис. пацієнтів вилікувалися - дані Університету Гопкінса

Станом на 10 березня кількість виявлених випадків зараження коронавірусом нового типу (Covid-19) сягнула 114 тис. 452, померли 4026 людей, повідомив у вівторок Університет Джона Гопкінса.

Коронавірус охопив понад 100 країн, де 64 тис. 169 людей уже вилікувалися.

Так, більшість хворих - понад 80,7 тис. - перебуває в материковому Китаї. Там із кінця грудня 2019 року зафіксовано понад 3 тис. летальних випадків. Більшість випадків припадає на місто Ухань (провінція Хубей), де було зафіксовано перший спалах коронавірусу.

За минулу добу в країні зареєстровано 17 нових випадків летального кінця від коронавірусу, виявлено 19 нових інфікованих.

На материковій частині країни нині в медзакладах проходять курс лікування понад 17 тис. людей, стан 4,7 тис. хворих оцінюється як важкий.

Водночас майже 60 тис. людей одужали і покинули медзаклади.

На китайських територіях поза материковою частиною країни з грудня минулого року зареєстровано понад 170 випадків захворювання: у Гонконгу - 115 (за трьох смертельних результатів), у Макао - 10, на Тайвані - 47 (один випадок смерті).

На засіданні, що відбулося під головуванням прем'єра Держради КНР Лі Кецяна в понеділок, було наголошено, що "нині в обстановці боротьби з епідемією всередині країни відзначено зміни на краще, це особливо стосується Уханя, де вдалося значно знизити темпи зростання кількості інфікованих, що було нелегко".

В Італії - другій за кількістю інфікованих країні - станом на вівторок налічується 9 тис. 172 випадки зараження коронавірусом, ще 724 пацієнти видужали. 463 людини померли внаслідок зараження. За інформацією італійських лікарів, середній вік людей, що померли в країні внаслідок зараження Covid-19, - 81 рік.

Кількість заражених стрімко зростає в Італії з лютого.

На всій території країни запроваджено жорсткі обмеження на пересування населення. Школи та університети в Італії не працюватимуть до 3 квітня, пересування країною буде дозволено лише по роботі, для лікування або в разі виникнення у людей серйозних обставин, за яких вони не можуть скасувати свої плани.

Заборона на виїзд італійців за кордон не вводиться. Люди, що в'їжджають на територію Італії, проходитимуть перевірку, щоб визначити, чи немає у них коронавірусу.

Водночас влада Італії рекомендує своїм громадянам утриматися від поїздок до Росії за наявності симптомів застуди або грипу у світлі заходів, яких вживає російська сторона щодо запобігання поширенню нового коронавірусу.

Третьою за кількістю заражених країною є Південна Корея. Там зареєстровано понад 7,5 тис. випадків зараження коронавірусом, 247 пацієнтів одужали. Зафіксовано 54 випадки летального кінця. Більшість хворих - понад 90% - припадає на місто Тегу та провінцію Північний Кенсан.

За даними МЗС Південної Кореї, наразі 110 країн і районів світу заборонили в'їзд або запровадили жорсткі карантинні заходи стосовно приїжджих громадян Південної Кореї.

Нарівні з Італією та Південною Кореєю однією з найбільш епідеміологічно неблагополучних країн є Іран. У країні станом на вівторок виявлено понад 7 тис. 161 інфікованого, 237 пацієнтів померли. Близько 2,4 тис. людей на цей момент вилікувалися.

На території Японії, включно з пасажирами та екіпажем круїзного лайнера Diamond Princess в Йокогамі, виявлено 1226 інфікованих.

Також коронавірус швидко поширюється країнами Європи - Францією, Німеччиною та Іспанією. Там налічується 1412, 1231 та 1224 інфікованих відповідно. У Франції та Іспанії від коронавірусу померли по 30 людей, у Німеччині - двоє.

У зв'язку з коронавірусом влада Франції ухвалила рішення про заборону масових заходів, кількість учасників яких перевищує 1 тис. людей. Міністерство охорони здоров'я ФРН, у свою чергу, радить для захисту від коронавірусу відмовитися від рукостискань і "тримати дистанцію" з потенційними носіями захворювання.

Напередодні керівник Головного управління французької охорони здоров'я Жером Саломон заявив, що "у Франції справа неухильно йде до оголошення про епідемію". Він зазначив, що в переважній більшості випадків летального кінця йдеться про людей віком від 70 років.

Влада Мадрида повідомила про рішення на якийсь час закрити освітні заклади, щоб спробувати стримати поширення вірусу.

Що стосується США, там зафіксовано понад 750 інфікованих. Перше місце за кількістю заражених коронавірусом посідає штат Вашингтон, на другому місці – Нью-Йорк, на третьому - Каліфорнія.

У Сполучених Штатах унаслідок коронавірусу померли 26 людей, 22 із них у штаті Вашингтон, по двоє у штатах Каліфорнія та Флорида.

Два випадки летального кінця зареєстровано у Швейцарії за 374 заражених, чотири - в Нідерландах за 321 виявленому випадку зараження.

Зростає також кількість заражених у Великій Британії, на сьогодні вона перевищує 320 осіб, більшість з яких перебуває в Англії. П'ять осіб померли від наслідків зараження вірусом.

У Швеції виявлено 261 випадок зараження, у Бельгії - 239, Норвегії - 227, Сінгапурі - 160, в Австрії - 131, Малайзії - 117, Бахрейні - 109.

В Австралії зареєстровано 91 випадок зараження (за чотирьох випадків смерті), в Данії - 90, у Греції - 84, у Канаді - 77 (за одного смертельного випадку), в Іраку - 71 (сім смертельних випадків), у Кувейті та Ісландії - по 65, в Єгипті - 59 (один смертельний випадок), в Сан-Марино - 51 випадок зараження (за двох випадків смерті), в Таїланді - 50 (один смертельний випадок), в Ізраїлі - 50.

Влада Ізраїлю запровадила обов'язковий двотижневий карантин стосовно осіб, що прибули до країни з-за кордону.

У Росії станом на вівторок, 10 березня, кількість заражених сягнула 20 осіб, троє вилікувалися.

Також по 20 заражених виявлено в Саудівській Аравії, Алжирі та на Філіппінах.

Симптомами коронавірусу є підвищена температура, сухий кашель та слабкість. У Китаї у низки пацієнтів спостерігалися проблеми з диханням, біль у горлі, головний біль, болі в суглобах і озноб, також симптомами можуть бути закладений ніс, нудота та діарея.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА